Paradoks Alarm Sistemine Siren Bağlama Aşaması

Alpertun

Üye
Katılım
29 Haz 2016
Mesajlar
28
Puanları
1
Yaş
42
Merhabalar,

Sistemdem anlayan varsa teyit edebilirse sevinirim.

Paradox Sp-4000 sistem
İç siren kdt ps-118
Dış siren ps-128

İç sirende 4'lü klemens var.Alarmdan Aux yani enerji çıkışını sirende 1-2ye değdirince direkt Çalmaya başladı. Çektim ve 3-4e bağladım.Sadece flaşör yanıp sonmeye başladı. Alarm durumunda olduğunda bell kısmında akım gönderdiği için çalıyor demekki.Ben direkt olarak 1-2ye uyguladığım için sistem sinyal göndermiş gibi oldu muhtemelen. Uçları tespit ettim sanırım. Peki BELL yazan kısma belirtilen direnç takılmaz ise sorun olurmu?Kısa devre gibi olmasından çekiniyorum.

Dış siren için ise sistem kurulumlarında enerji için + ve - ile bir tanede tetikleme kablosu yani 3 bağlantı diyor.

Küçük iç sirende 4 bağlantı büyük dış sirende 3 bağlantı olması saçmamı?
 
Paradox paneldeki bel + bel - uçlarına dahili sirenin + - uçlarını bağlıyıcaksın bell + ve - uçları arasına direnci atman iyi olur yoksa bazen kullandığın sirenin kalitesi ile alakalı olarak dahili sirenden vızıltı şeklinde sesler çıkabilir harici sireni ise + - uçlarını panelden aux + - uçlarına bağlıyorsun sirendeki trg + ucunu da panelden bell + ya bağlıyorsun sirendeki tamper uçlarınıda paneldeki herhangibir zon girişine bağlayıp zonu 24 saat zonu olarak programlaman gerekiyor

Not: sirenlerin bağlantı şemalarını ekledim umarım faydası olur
 

Ekli dosyalar

  • DAHİLİ SİREN.pdf
    48.3 KB · Görüntüleme: 95
  • SİREN BAĞLANTISI.pdf
    372.5 KB · Görüntüleme: 89
Valla sıfırdan bilgi vermişsin ve güzel anlatmıssın helal olsun. Ama sorun dahili sirendeki girişlerde isim veya sembol olmamasıydı :)
Değdirip doğrusunu buldum bağladım. Tek sorunum duman dedektörü kaldı.Ciddi sorun çıkarttı beni çok korkuttu.Tatil dönüşü bakacağım söktüm onu. Teşekkürler
 
Duman dedektör bağlantı şemasını da ek te görebilirsin normalde röleli tip dedektörler NO kontaklı olarak bağlanır ama distribütör NC bağlantısını çizmiş NC bağlantılı olarak bağlayıp zonu tanıttığında panel o zondan alarm geldiğinde sabotaj alarmı gibi algılayıp sürekli siren tetiği verir ama NO bağlantılı bağlayıp zonu yangın diye tanıttığında alarm durumunda panel yangın zonu olarak algılayıp kesik kesik siren tetiği verir ve siren kesik kesik çalar NO bağlantıda 1 k direnci C ile Zon arasına paralel olarak atıcaksın
 

Ekli dosyalar

  • DUMAN DEDEKTÖR BAĞLANTISI.pdf
    103.5 KB · Görüntüleme: 42
Duman dedektörü mavigard 2100. Kesik kesik çalma ile ilgili nette birşey bulamadım.Ama bağlantıda sorun yok.Duman Dedektör sireni çaldırmaya başladığında susturmak çok zor oldu.Bunun sebebi Duman Dedektörlerin herhangi bir özelliği olabilir emin değilim. Normal pır veya manyetiklerde olduğu gibi şifreyi girer girmez susmuyor olabilir.

Ayrıca siren çalma süresini ayarlama ilgili de Sp-4000 için birşey bulamadım. 4 dk. Fabrika modu geliyormuş.Yapabilirsem 1 dk yapacağım. Yardımların için teşekkürler.
 
sebebi şu olabilir panelin keypadı K 636 led ise o keypadler biraz sorunlu sen tuşuna bir kere bassan bile 2 kere basıyor bu da şifrenin hatalı girilmesine neden oluyor bu yüzden bu keypadlerde şifreyi girerken yavaşca tuşlara basıcaksın Aşağıda panel kısa programlama kitapçığını ekliyorum orda siren çalma süresinide bulacaksın
 

Ekli dosyalar

  • E MG SP KİTAPCIK.pdf
    1.2 MB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:
sebebi şu olabilir panelin keypadı K 636 led ise o keypadler biraz sorunlu sen tuşuna bir kere bassan bile 2 kere basıyor bu da şifrenin hatalı girilmesine neden oluyor bu yüzden bu keypadlerde şifreyi girerken yavaşca tuşlara basıcaksın

Doğrudur k636 keypad. Peki duman dedektörlerinin böyle bir özelliği olabilirmi hiç denk geldimi size. Yani hemen şifreyi girsen bile susmama. Ne bileyim yani belki duman tam dağılmadı diye susmayabilir diyorum aklıma başka birşey gelmedi.
 
hayır hangi dedektör alarm verirse versin şifre doğru girildiği sürece siren susar tabii siren bağlantılarının doğru yağıldığını varsayıyorum şifre doğru girildiğinde zaten tuştakımı üzerindeki arm işiğida söner sönmüyorsa ve tuş takımından kısa bir dıııt şeklinde ses geliyorsa şifre yanlıştır.
 
hayır hangi dedektör alarm verirse versin şifre doğru girildiği sürece siren susar tabii siren bağlantılarının doğru yağıldığını varsayıyorum şifre doğru girildiğinde zaten tuştakımı üzerindeki arm işiğida söner sönmüyorsa ve tuş takımından kısa bir dıııt şeklinde ses geliyorsa şifre yanlıştır.

Anladım hocam belkide ben şifreyi eksik tuşladım,sonra yeniden girdiğimdede otomatikman önceden kalan kalıntı yüzünden yanlış tuşlamış oldum.Sonra programa falan girdim bende saçmaladım belki. Desteklerin için çok teşekkür ediyorum hatta iyi niyetin için allah senden razı olsun kardeşim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,969
Mesajlar
913,978
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst