PANORAMİK KAMERA ALTERNATİF OLABİLİR Mİ?

syonetmen

Üye
Katılım
22 Haz 2013
Mesajlar
23
Puanları
1
Güvenlik sistemleri sektöründe panoramik kamera arzı multi magapiksel çözünürlük ve süper wide FoV (Çok geniş görüş alanı) özelikleri ile tırmanışta. İşlerini ne kadar iyi yaptıkları veya özellikleri satıcı veya kullanıcılar tarafından tam olarak kavranabilmiş değil. Farklı ışık seviyelerinde, açılarda veya pikselleri işlerken nasıl sonuç alınacağı netleşmiş değil. Mevcut tüm ürünlerin ayrıntılarını inceleme ve değerlendirme durumunda değiliz ancak genel hatları ile birkaç değerlendirme ve öngörüde bulunmaya çalışacağız.
FOV.jpg

Bugün itibarı ile yaklaşık on büyük sektör firması farklı modellerde piyasaya ürün sürmüş durumda. Kuşkusuz her birinin öne çıkan özellikleri olacaktır. Kullanıcı açısından doğru ürünü seçmek ihtiyaç ve fiyat ekseninde olacaktır.

Mevcut kamera modelleri 3.5 / 4 mt dışında kalan nesnelerin ayrıntılarını görüntülemede sorun yaşayabilmekte. İlerde yükselecek megapiksel değerleri durumu lehine çevirebilecektir.

Görüntü düzleştirme yazılımları (Dewarping) 180° veya 360° panorama fotoğrafları işlerken farklı en boy sonuçları ortaya çıkarabiliyor. Genel durumu algılamada sorun yaratmasa da görsel açıdan yanıltıcı olabiliyor.
Düzleştirme işlemi kamera temelli veya kullanıcı tarafında gerçekleşebiliyor. Kullanıcı tarafında gerçekleştirilen işlemler daha başarılı sonuç verirken, mevcut modellerin büyük kısmı işlemi kamera tarafında yaparak kullanıcı ekranına ulaştırmaktadır.
360-panoramik_kamera.jpg
Panoramik kameralarda dikkate alınması gereken bir diğer etken resim işleme sonrası oluşan kör piksel alanlarıdır. Bir alan veya nesnenin farklı noktalarında beyaz boşluklar oluşma durumu.
Üreticilerin kendi yazılımları dışında kalan Video Yönetim Sistem yazılımlarına entegrasyonu sınırlı seviyededir.

2013'ün ilk yarısı itibarı ile gelişmeye açık ancak tamamlanması gereken eksikleri olduğunu görebiliyoruz.


kaynak: İp Kamera - Network Kamera
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst