Panolarda Güç Kaynağı(Power Supply) Seçimi Nasıl Yapılır?

güvenç

Üye
Katılım
20 Ocak 2011
Mesajlar
88
Puanları
1
Bir kumanda panosunda bulunan elemanları(plc,röle..)beslemek için power supply(ps) seçmek istiyorum.Bunu nasıl yapacağım.Benim aklıma şöyle bir yöntem geldi acaba doğrumu?
---kumanda panosundaki tüm elemanları güçlerinin toplamını bulup aynı güçte bir ps seçmek(ama ps kataloglarında aynı güçte olmasına rağmen farklı akım sağlayan ps ler var acaba akımıda mı hesaplamalıyım.Peki role,plc..bunları akımlarını nasıl hesaplayacağım.rölenin üzerinde bobinin ne kadar akımla çalıştığı yazmıyor.plc ayrı bir durum).Saygılarımla iyi çalışmalar...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kumanda panosunda sürekli 24Volt la beslenen komponentlerin akımları toplanır daha sonra çıkışlarda aynı anda beslenen hidrolik, pnömatik vs valflerin(hidrolik valf bobinleri yüksek akım çeker önemli) akımları toplanır elde edilen toplamın bellirli bir yüzde tolerans fazlası üzerine konarak(ileride oluşacak revizyonlar için) güç kaynağı seçilebilir.
Çok fazla sayıda rölen varsa bir tanesinin çektiği akımı ölçü aletiyle bulup adetle çarpabilirsin.Hala şüphelerin varsa makine çalışır durumda ölçü aletiyle DC akım ölçerek aktuel akımın değişimi izlenip ona göre PS seçimi yapılabilir...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,100
Mesajlar
914,965
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst