Pano montajı, yapımı, elektriksel bağlantıları vs

Katılım
3 May 2020
Mesajlar
68
Puanları
1
Yaş
28
Merhaba kıymetli abilerim kardeşlerim. Ben elektrik elektronik mühendisiyim. PLC programlamayı biliyorum. Ama elektrik panosu konusunda tecrübesizim kendimi elektrik panosu montajı, yapımı, elektriksel bağlantıları vs konusunda geliştirmek için neler yapmalıyım. Döküman, video önerileriniz ya da başka bir önerileriniz varsa dinleyebilirim. En azından orta düzey bir elektrik panosu yapma ve öğrenme husunda her türlü tavsiyelerinizi bekliyorum.
 
Mumkun oldugu kadar yapılmıs panoları ınceleyın, malzeme yetleştirme, secim ve konuda bilgili arkadaslarla bol sohbetde bulunun. İdisn teorı bılgılerınızle zaten kısa zamanda ilerlersiniz.
 
Mumkun oldugu kadar yapılmıs panoları ınceleyın, malzeme yetleştirme, secim ve konuda bilgili arkadaslarla bol sohbetde bulunun. İdisn teorı bılgılerınızle zaten kısa zamanda ilerlersiniz.
Teşekkür ederim. Ben de hızlı olacağını düşünüyorum inşallah. Malesef çevremdeki arkadaşlar bilgiyi paylaşma konusunda cimriler. Oysa bilgiyi paylaşmak güzeldir. Sıkntı çekeceğiim nokta el pratiği kazanma noktasında olacak sanırım
 
Tekrardan merhabalar aklıma yeni bir şeyler geldi... Sizce her ay belli bir miktar para ayırıp bunla pano malzemelri (kontaktör, röle,kablo.. vs ) alsam evde kendim üzerinde uğraşıp ufak panolar kursam sizce nasıl olur?
@zeybek @sami inci @mehmetemin
 
Belli malzeme ile,tek örnek yapabilirsiniz.İşin
doğrusu,kaliteli bir panocuda çalışmadığınız
sürece,konunu ayrıntılarını öğrenemezsiniz.
Yüzme öğrenmek için,suya atlamak gerekir.
Konuyu layıkı ile öğrenmek istiyorsanız iyi bir
panocu ile anlaşacaksınız.Öncelikle,elektrik
malzemelerini iyi tanıyor ve tek hat şeması-
nıda iyi biliyor olmanız gerekir.
 
Sami hocama katılıyorum, ilave olarak en temel için gurur Yapmazsanız cevrenizdeki end.meş. lisesi elektrik alanı pano atölyesini ziyaret de edebilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,960
Mesajlar
913,920
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst