Pano malzemesi tavsiyesi

Endüstriyel işlerde mümkünse 1 lig ürünler kullanılmalıdır. 1.lig ürün markaları siemens,schneider,ABB,eaton,GE bunlarda da arıza olabiliyor. Ama genelde kullananlar memnundur.
Bunlardan bir tık daha ekonomik olan Chint,Hyundai,Federal markalı ürünleri kompanzasyon uygulamalarında kullandım memnun kaldım. On yıllarca sorunsuz çalışmaktalar.
Deneme amaçlı ve başka bazı nedenlerle kompanzasyon uygulamalarında kullandığım Sigma kontaktörlerde sık sık bobin yanması ile karşılaştım. Şimdi isimlerini hatırlamadığım bir çok ucuz uzak doğu ürününde geçirmeyen sigorta,bobini yanıp duran kontaktörler ile karşılaştım. Viko şalt ürünü denemedim. Şahsi görüşüm VİKO-SİGMA-MAKEL-OAG vs benzeri markaları tesisatlarda ve daha az anahtarlanan işlerde daha çok omik yüklerde hafif performans gerektiren işlerde tercih etmek yerinde olur.
Kompanzasyon panolarında, ağır performans gerektiren aşırı endüktif veya kapasitif yüklerde ve sık anahrarlama yapılan uygulamalarda SIEMENS-SCHNEIDER-ABB-EATON-GE ve CHINT-FEDERAL kullanmak baş ağrıtmaz.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Sayın @tknsyn değerli bilgi aktarımınız için teşekkür ederim. Tabi yüksek güçlü ve sürekli devreye girip çıkacağı beklenen kademeler için kontaktör hayati öneme sahip dediğiniz gibi 1.lig ürünlerden başkası bir takım arızaları beraberinde getirebilmekte. Benim düşüncem düşük güçlü 0,25 - 0,5 - 1 - 1,5 - 2,5 gibi monofaze veya trifaze kademelerin uygun fiyatlı kontaktörlerle çözmeyi düşünmek.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,526
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst