Pano havalandırma fanı

Hasan059

Üye
Katılım
2 Ocak 2019
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
28
Kolay gelsin ustalar, pano üzerinde ki fanlar panonun içerisine mi üflemeli yoksa içeride ki havayı mi çekmeli? Teşekkür ederim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Bildiğim kadarı ile fanlı soğutma sistemlerinde içeri cebri hava basılmaz.Zira ne kadar basarsanız basın fiziki yapıdan dolayı tüm alanın havası tahliye olmaz.Neticede havanın çıkış noktası belli.O yüzden içerideki havayı tahliye etmek daha doğru.

Direkt fanla soğutma daha ziyade belli bir alanın noktasal olarak soğutulmasında faydalıdır ki o zaman bile ısınan havanın ortamdan dışarı atılması gerek.
 
Mantıklı olarak düşünülürse bunun cevabı kolayca bulunabilir. Dıştan içeriye (cebren) zorla basılan basınçlı hava, içerideki sıcak havayla bir karışımı (soğuk + sıcak) yaparak panonun diğer çıkış deliklerinden, içeride oluşan bu pozitif basınçla dışarı çıkarken, içten dışarıya emilen havayla bu içerideki ısınmış hava, dışarıya bir karışım havası şeklinde değil sadece sıcak hava olarak daha az bir karışım yaparak atılırken daha etkili soğutma gerçekleştirilebilir. İlk soğutmada sıcak + soğuk hava karışımı içeride mecburen daha çok vardır, içten dışa doğru olan emmeyle atılmada (tahliyede) ise bu sıcak hava karışım değeri nispeten daha azdır, sadece ağırlıklı olarak ısınmış hava karışımının dışarıya olan tahliyesi bu durumda söz konusudur. Pano havalandırma-soğutma fanlarının yerleştirişi aynen PC kasalarındaki emme-egzoz fanlarının yerleştirilişi gibi soğuk/sıcak havanın doğal sirkülasyon yönüne ters olmamalıdır, fanlar soğuk havanın doğal sirkülasyon yönüyle ayni (alltan havayı emecek şekliyle) yerleştirilirse bu soğutma daha verimli olabilir. Kolay gelsin
 
Son düzenleme:
Teşekkür ederim
 
Kolay gelsin ustalar, pano üzerinde ki fanlar panonun içerisine mi üflemeli yoksa içeride ki havayı mi çekmeli? Teşekkür ederim.
Panoları soğutmak için ısı yüküne göre üfleme ve emme fanları takılır.en iyisi pano kliması veya çiller beslemeli ejanjörlerdir.kontaktörler ve mekanik zaman röleleri üflemeyi sevmez,uzak noktadan emme fanı takılır.Fanlar pt 100 kontrollü olarak max.34c ye kadar otomatik çalışmalıdırki yaz ve kış boşuna çalışmasın.O zaman salzer gibi çok uzun ömürlü fanlara vereceğin paraya üzülmezsin.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst