pano boyutları nasıl olmalı

hhhhhyavuz

Üye
Katılım
12 May 2009
Mesajlar
107
Puanları
1
Yaş
43
arkadaşlar ana pano , ups ve kuvvet panoları dikili tip olacak ama hangi boyutta olacağını nasıl bulacağım.
aynı şey tali panolar içinde geçerli 0,50m2 mi 0.30m2 olacağını nerden kestirecem .
Teşşekür ederim
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Pano ölçülerini; pano içinde kullanılacak ekipmanların boyutlarına ve bunların pano içindeki yerleşim dizaynına göre belirlemeniz daha doğru olacaktır. Öncelikle bir pano yerleşim şeması çizmenizi öneririm.
 
Sn. hhhhhyavuz, siz yapacağınız panonun tek hat şemasını veya en azından içerisinde kullanacağız ekipmanları tam olarak belirteden, duyacağınız her yanıt yanlış olacaktır.
 
Sn. Yavuz,

Öncelikle pano içerisinde kullanacağınız elemanların fiziksel ölçülerine göre bir yerleştirme yapın. Ardından kablo bağlantılarının sahada kolay yapılabilmesi için pano içerisinde boşluklar bırakın. Ayrıca pano içerisinde ısı üreten elemanlar var ise onların doğal yolla soğuyabilmeleri için boşluk bırakmanız gerekir veya cebri soğotma veya iklimlendirme düşünmeniz gerekir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst