Pano Baraları ve Eşpotansiyel Bara

kagem

Üye
Katılım
13 Mar 2013
Mesajlar
156
Puanları
1
Panoların kendi topraklama baraları varken, dışa eşpotansiyel bara koymanın sebebi ne? İleride pano değişimi olursa, temel topraklama filizinin sökülüm sırasında zarar görmesini engellemek için mi? Ayrıca, pano birim tanımlarında, pano iç baraları yazıyor ve ayrıca "Döküm kutu içine ve panolara konulacak TSE şartlarına uygun bakır bara temin ve montajı ve TS EN 60445'deki renklere boyanması" diye ayrı bir poz var. Pano pozlarında, baralar dahil edilmiş, ayrıca bu poza neden gerek var? Teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Temel topraklamasinda Filizlerin ciktigi yere sabitlemek ve dagitim icin koyulur adi ustunde es hangisi yakinsa ordan kablo cekebilirsin veya baska bir dagitim panosu yaparsan yanina koyabilirsin vs vs

Renklerin anlamida rst mp olarak biliyorum panolar yg og ciler daha iyi bilir kesin konusmayim
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst