Panjur Modülü

White00

Üye
Katılım
20 Mar 2017
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
37
Merhaba üstadlarım,

Evimde elektrikli panjur var. Bunları zaman ayarlı yapabilmek için aşağıdaki modülü almak istiyorum lakin bağlantılar konusunda karışıklık yaşadım. Panjur anahtarımın arkasından 3 kablo geliyor (iki mavi ve bir siyah~L~) ve birinde elektrik var. Faz ile diğer iki kablonun biriyle birleştirdiğimde panjur açılıyor, diğeriyle birleştirdiğimde ise kapanıyor. Faz olmayan diğer iki kabloyu nötr sanıyordum ama soruşturduğum kadarıyla mümkün değil, biri topraktır deniyor deniyor. Bağlantıları nasıl yapacağım konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

wG0G3p.jpg
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
O iki kablo motordan geliyor.. motorun nötr ucu ise buat içinde zannediyorum. Bu modüle nötr hattının getirilmesi gerekiyor.
Anlamıyorsanız en yakındaki elektrikçiye gösterin.. bağlantıyı yapar.
 
Şema gayet açık, burada toprak kablosu yok - gerek yok. Elbet motoru da elk varken kurcalayacak değilsiniz :). Topraklama insan hayatını koruma adınadır, metal olan cihazlar genelde toprak bağlantılıdır, nadir olarak laptop adaptörlerinde de görmekteyiz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,913
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst