Panasonic PLC'lerde Elektrik Kesilmesinde İşlem Devamı

fikret46

Üye
Katılım
8 Ağu 2007
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
48
arkadaşlar fpe veya fp0 plc lerle 5 adımdan oluşan bir devre yaptım. sistem şöyle önce birinci ventil çıkış veriyor, 10 sn sonra ikinci ,10 sn sonra üçüncü diye devam ediyor. çıkışlar birinci ventil bitince ikincisi öyle çekiyor.sonra sırayla devam ediyor. benim sorunum şu sistem ayarladığımız zaman ayarlarıyla kademeli olarak sırayla çalışıyor fakat elektrik kesilmelerinde sistem en başa dönüyor.yani kaldığı yerden devam etmiyor.benim istediğim misal ,sıra üçüncü çıkışa geldiyse , elektrik kesilmesinden sonrada üçüncü çıkıştan devam etmesini istiyorum.hangi komutu kullanmam lazım yardımcı olursanız sevinirim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhaba fikret46


İstediğiniz işlemi yapabilmek için kalıcı bitleri kullanmanız gerekmektedir.

FPe- FP0 kalıcı bitleri R610-R62f arasındadır.

Zaman rölelerinde ise enerji kesildiğinde kalan değeri unutmaması için kalıcı alana transfer edip ilk açıldığında tekrar bu değeri set degeri olarak zaman rölesine yazmanız gerekecektir.
 
merhaba panasonıc destek
fp0 ve fpe lerde kalıcı data alanları kaçtan başlıyor.bir örnek vermeniz mümkünmü.yardımlarınız için teşekkürler.
 
bence set ve reset kullanırsan olur 1. valf set ederek 2. valfe geçtiğinde reset edersin 2. valfide set ettinde 2. valf işlemdeyken bile set li olduğundan plc enerji yooken bile aktiftir.program kaldığı yerden devam eder
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,299
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst