panasonic plc ye easyview den karakter girmek

deniz77

Uzman Üye
Katılım
18 Mar 2007
Mesajlar
394
Puanları
246
Yaş
39
Arkadaşlar , easyview MT506LV panelden nais fp0 plc nin data registerına karakter girmek istiyorum. bunu nasıl yapabilirim. easviewde keyboard çıkıyor keyboard dan kelime giriyoruz. Bu kelimenin mesela DT7 adresinde görünmesini istiyorum. Plc ye F95 komutu ile data registerına kelime girebiliyorum. Ama operatör panelinden nasılyapıcaz bu işi?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhaba deniz77

Örnek dosya da panel programı bulunmaktadır.Cmp uzantılıdır.

Umarım yardımcı olur
 

Ekli dosyalar

  • ascıı_keypad.cmp.zip
    105.9 KB · Görüntüleme: 1
Merhaba Panasonic Destek , ilgin için teşekkürler. Benim sorunum easyview'de klavye oluşturmak değil , zaten ben ekranda klavye çıkartıyorum. panasonic fp0 plc'ye örneğin DT10 adresine easyviewde oluşturduğumuz klavyeden "deneme" diye yazdığım zaman , benim DT10 adresimin içinde "deneme" yazısını görmek istiyorum. Karakter yerine sayı çıkıyor. Data registerlara karekter yüklenebilirmi karakteri gösterebilirmi.
 
Merhaba Deniz77

FPWINGR editöründe programın yazdığın kısımda ascıı ve bütün değerleri decimal olarak görürsün bir datanın farklı formatını ascıı dahil ancak, Online/Monitoring Registers kısmına girerek görmek istediğin datayı ekleyip ve görmek istediğin formatı seçerek görebilirsin.

FPWINPRO editöründe ise Var_global olarak tanımlayacağın datanın tipini STRING olarak ayarlar isen yazdığın programın her yerinde Identifier ismini yazdığında o alan içinde ASCII ne yazılı ise görürsün.
 
Merhaba Panasonic Destek ,
Dediğinizi denedim , Monitoring ayarlarını yaptım. F95 komutu ile girdiğim yazıyı data registerda görebiliyorum. Fakat easyview den girdiğim zaman birşey göremiyorum. aynı yazıyı decimal olarak aynı gösteriyor F95 tede easyview den girildiği zamanda. Ama monitoring ayarlarını ASCII koduna getirdiğim zaman data registerda F95 komutuyla yazdığım yazı gözüküyor easyviewden yazdığım gözükmüyor. ör: F95 komutu ile yazdığım ""dene" yazısını DT17 adresinde görüyorum(ters olarak). Easyview den DT0 adresine girdiğim "dene" yazısını göremiyorum. Ayarlarlarım ise View-----Monitoring Type---- ASCII , online----Monitoring Registers----DT0(ASCII) DT17(ASCII). Monitoring online konumda. Nedeni ne olabilir.
 
Merhaba Deniz77

Dediğiniz olayı denedim ama bir sorun göremedim, easy ekrandan girilen değeri DT0 adresinde ve devamı adreslerde görüyorum.

Muhtemelen gözden kaçırdığınız bir nokta var
 
Tamam oldu bu easy builder daha öncede bana oyun oynamıştı herşey tam olmasına rağmen tekrar kaldırdım kurdum tamam. Bu easybuilder ilginç bir program. yardımlar için teşekkürler...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,906
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst