Panasonic Hmi - Plc - Servo Soruları

merhaba
fabrikada bir makina var, bu makinada panosonic FP-X C60R PLC kullanılmış. makinanın enerjisi kesildiğinde sayıcı ve zamanlar 0 dan başlıyor, benden makina açıldığında kaldığı yerden devam etmesini istiyorlar.
panasonic plc ile bir tecrubem olmadı Delta, Fatek ile çalıştım şimdiye kadar. ben bu problemi nasıl çözerim arkadaşlar, yardım lütfen
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhaba

Panasonic plc lerde zaman röleleri kalıcı değildir, bu sebepten sayan (EV) değerini kalıcı alanlara sürekli gönerip ilk enerjilenme anında da tekrar bu değeri set (SV) adresine göndermelisiniz.

Sayıcıların kalıcı olması içinde kalıcı sayıcı adreslerinden başlatmalısınız. Örn:CT1008 gibi

İyi çalışmalar
 
cevabınız için teşekkür ederim. birkaç bilgi daha rica edeceğim, panosonic FP-X C60R PLCye program yazmak için hangi softwere kullanmam gerekiyor ve pc-plc arası program alıp yüklemeyi usb mi yoksa rs232 yi mi kullanmam lazım. şimdiden teşekkürler...
 
usb su yazıcılarada kullanılan kablo ile haberlesme saglaya bılırsınız fpwın gr solfware
 
Merhaba

USB yazıcı kablosu ile PLC nin üzerinde extra haberleşme kaseti takılı değilse haberleşebilirsiniz. Eğer kaset var ve haberleşemiyorsanız, USB kablo yerine Toolportu (5 pinli yuvarlak soketi) kullanmalısınız.

FPWINPRO7 yazılımını veya FPWINGR2 yazılımını kullanabilirsiniz. Eskiden yapılmış bir projeye müdahale edeceğinizden FPWINGR2 yazılımının kullanılmış olması daha büyük bir ihtimaldir.
 
Fpwinpro son surumu indireceğim link gönderir misiniz ?
 
Merhaba bir eksenim var 1 turda 160mm ilerliyor. Ben plc den 2000Pulse gönderdiğimde 10mm İlerlemesini istiyorum elektronik dişli ayarlarım nasıl olmalı.
 
Merhaba

hkn_blt servo 1 turu 32000 pals te atıyor değil mi? (160 mm)
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst