Panasonic fp0 plc mewtocol

deniz77

Uzman Üye
Katılım
18 Mar 2007
Mesajlar
394
Puanları
246
Yaş
39
Arkadaşlar , panasonic fp0 plc yi mewtocol ile winlog Scada programı ile haberleştirmek istiyorum. Bende mewtocol programı yok. Bu mewtocol programını nasıl bulabilirim? Bu programın kullanılmasını hakkında bilgi verirmisiniz.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhaba deniz77

Genelde scada programları,Panasonic plc lerle haberleşmek için panasonic in OPC Server ını kullanır.

Eğer scada programı panasonic plc nin driver larını desteklemiyorsa Mewtocol açık protokolünü kullanmak bunun için scada da macro vb. yazılımlar yapmak gerekmektedir.

Ayrıca Özdisan firmasındanda bu konu hakkında detaylı bilgi alabilirsin
 
merhabalar panasonic destek , winlog içinde matsushita fp0 mevcut. Ama fp0 la haberleşmeyi mewtocol üzerinden yapmışlar örneklerinde. Bende winloga yeni başlıyacam. Dediğiniz gibi macrolarla uğraşmak zorunda kalmasam iyi olur. Deneyelim görelim bakalım. Program ve dökümanlar için teşekkürler , iyi çalışmalar.
 
ben citect scada ile panasonic fp0 plc'i plc programlama kablosu üzerinden haberleştirdim.
fakat bilgilerin alımı ve gönderimi çok hızlı değil. plc'nin frekansı arttığında scada bazı bilgileri görüntüleyemiyor. bunun için ne yapmam gerekli.
 
Merhaba Ahmetnoktacom

citect scada da eğer opc server kullanmadan, Matsushita (Panasonic) driver ları ile haberleşme yapıyorsan hızının yüksek olması gerekir.

ama panasonic in OPC server dosyası ile haberleşme yapıyorsan biraz yavaş çalışması normaldir.

Panasonic 2005 yılından sonra OPC server yazılımını kaldırmıştır.Bu sebepten ötürü dür ki hızlanmasına yönelik bir çalışma yapmamaktadır.Ağırlıkta scadalar da bulunan Panasonic driverlarının kullanılması istenmiştir.

aklınızda bulunsun bu gibi durumlarda Mobdus RTU ile FPG-FPX-FP2 gibi modellerle daha hızlı haberleşme sağlayabilirsiniz.

kolay gelsin iyi günler
 
Tekrar merhaba Panasonic Destek , mewtocol opc server fpo haberleşme ayarları nasıl yapılıyor. mewtocol içinde sample diye bir bölüm dataları görüntülemek için error veriyor ve görmüyor. plc connection check ise ok veriyor. fp0 da com port ayrları ne olmalıdır.
 
Merhaba Deniz77

Operation Preferances kısmına girip communication setting kısmında port ayarlarını dogru yapıp, PLC connection Check yaptıgında plc bulunup unit no sunuda belirtip ok veriyorsa bağlantın doğrudur.

Sample programda ilk bu ayarları yapmadan bir işlem yapmış isen error verir.Bu işlemleri yaptıktan sonra sample programı kapatıp tekrar açtığında sorun olmamalı
 
Mewtocol opc serverda dediğiniz ayarları yaptım plc bulunup ok veriyor. Ancak sample programında "The Automation server object is not connected to an OPC custom interface server" diye bir mesaj çıkıyor nedeni ne olabilir?
Panasonic plc lerle uyumlu bir scada programı tavsiye edebilirmisiniz.
 
Merhaba Deniz77

belirmiş olduğun uyarı kodunu ne yazik ki ben burada ki denemelerimde göremiyorum.

OPC dosyasını kaldırıp tekrar kurnanı ve bu işlem sırasında virüs programlarını devre dışı bırakmanı tavsiye ederim


reliance, cimon, vijeo citect bildiğim kadarı ile sorunsuz haberleşen programlardır.
 
merhaba panasonic destek,
reliance scada'nın nais'lerle uyumlu olduğunu söylüyorsunuz. Reliance programında nais plc'yi nasıl tanıtıcam teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,550
Kullanıcılar
449,913
Son üye
Sadullahfahri

Yeni konular

Geri
Üst