Paketleme makinası nem sorunu

wild_for

Üye
Katılım
9 Eyl 2009
Mesajlar
315
Puanları
31
Herkese iyi günler. Yaptığımız bir paketleme makinasında paketlenecek ürün sıcak olduğu için soğutma tüneli yapıp burada soğutalım dedik. Ancak bu sefer nem sorunu ortaya çıktı. Oluşan nem ürünün bozulmasına neden oluyor. Bu yüzden soğuturken nemlendirmeyecek bir sistem düşünüyoruz. Piyasadaki nem kontrol cihazlarını kullanarak nemi ölçmeyi düşünüyoruz. Nemi alırken içerdeki soğutma görevini de aksatmadan devam etmesi için nasıl bir yol izleyebiliriz? Hangi cihazları kullanabiliriz? Fikirlerinizi tavsiyelerinizi bekliyorum.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Makinenin bir videosunu paylaşırsanız daha iyi olur.Ama anlattıklarınızdan şöyle bir durum çıkardım ürün fırından çıkıyor ve paketlamaya giriyor sizde sıcak ürünü soğutmak için bir sistem yaptınız ve bu sistem nem ve dolayısıyla ürünün bozulmasına neden oldu.Fırınla paketleme arasına bir bant konevyör koyun soğutmayı bu bant konevyörde yapın paketleme makinesine soğuk olarak ürün girdin
 
Son düzenleme:
Makinenin bir videosunu paylaşırsanız daha iyi olur.Ama anlattıklarınızdan şöyle bir durum çıkardım ürün fırından çıkıyor ve paketlamaya giriyor sizde sıcak ürünü soğutmak için bir sistem yaptınız ve bu sistem nem ve dolayısıyla ürünün bozulmasına neden oldu.Fırınla paketleme arasıan bir bat konevyör koyun soğutmayı bu bant konevyörde yapın paketleme makinesine soğuk olarak ürün girdin

İlginiz için teşekkürler. Ürün fırından çıkmıyor. Plastik bardak şeklindeki kaselere hazırlanan pamuk şekerler konulacak. Bu şekerlemeler hazırlanan makinadan yaklaşık 60 derece civarında çıkıyor. Direkt kaselere konuluyor. Konulan şekerler paletler vasıtasıyla soğutma tüneline girecek. Tünele ilk giren kaseler yaklaşık 2dk sonra tünelden çıkacak. Burada 25-30 dereceye düşürülüp kapatma makinasına girecek. Soğutma işlemini yaparken nemlenme meydana geldi. Bu da ürünün bozulmasına sebep oluyormuş. Bu nemi ortadan kaldırmak için yöntem arıyoruz.
 
'' Konulan şekerler paletler vasıtasıyla soğutma tüneline girecek '' diyorsunuz .

sanırım paletlerde yoğuşma ( nem ) oluyor , ürün palet de iken hava ortamınız ürün sıcaklığında ve yakın olmalı

deneme yapmanız !!!
ürün çıktığı anda vakit geçirmeden ürünü soğutma tüneline koyun
soğutma tünelinden çıkan ürünü nem kontrol cihazı ile ürünün nemine bakın istediğiniz değerde mi ?


makina mühendisliği + gıda mühendisi ile çözüm yolu !!!
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,861
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst