PAC E100 Röle Ayarı Yardım

Girilen değer akım değilde nominal akımın katı olarak giriliyor. Mesela aşırı akım aak1(50_1) ve aak2(50_2) için yakalama (0,1-20)*In ve buna karşılık girilen gecikme (0-60)s aralığında ayarlama imkanı veriyor. Sizin yapabileceğiniz yakalama 1,5*In gecikme ise 0,05 s gibi.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
In dediğimiz kurulu gücün akımı mı yoksa sistemin mevcut maximum çektiği akım mıdır? Ayrıca 0,1-20 aralığı demişsiniz ama röle üzerinde yakalama değeri olarak 0.05 ile 100 arası bir değer girmemize olanak veriyor ve ayrıca değerin yanında "A" harfi yazıyor
 
teşekkürler bende aynen öyle düşünmüştüm :)
yakalamayı 1,5*In olarak düşündüğümüzde buradaki "In" neyi ifade ediyor peki.
 
o zaman şöyle bir sıkıntı oluyor işletmem 150A çekiyor diyelim ben 1,5*In değerini nasıl giricem yakalamaya burada sıkıntı yaşıyorum
 
röle arkasında ki siviçlerden s1 ve s3 ü on(aşağı) yapın diğer siviçler off (yukarı) olarak kalsın. aak1 (50_1) In yakalama 1,5 gecikme 0,05 olarak girin. bunlarda çözüm olmazsa akım trafosu oranlarını faz scale top scale kontrol edin.
 
tamam bu şekilde giricem değerleri artık bir kısa devre olmasını beklicez:) burdan da anladım ki yakalama dediğimiz yere bir amper değeri değilde bir katsayı giriyoruz aslında
 
Arkadaşlar pac e100 kesici rölesi hakkında ayarlar için acil yardımlarınızı bekliyorum. Ulusoy ile görüştüm detaylı bilgi alamadım. Sistem şu şekilde;

1 adet branşman direğimiz var 63A sigorta takılı ordan 1x150 OG kablo ile 400 metre mesafede köşkümüz var. Köşkün içinde giriş,ölçü,kesici,kesici şeklinde 4 hücremiz var. Şantiye elektriği için.
1.kesici hücresine
3 adet 160kVA 1 adet 250kVA ve 4 adet 400 kVA trafo bağlı
2.kesici hücresine
2 adet 400kVA trafo bağlı

sistemde herhangi bir sorun olduğunda kesiciler açmayıp sigorta atıyor. Gerekli ayarları yaptım açma süresini sıfır yapmama rağmen sigorta patlıyor. Kafama takılan kesici ayarlarında yer alan yakalama ibaresi primer tarafından çekilen akımı mı temsil ediyor yoksa nominal akım ile çarpılacak bir katsayıyı mı? acil yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.


Cook cook gec bi cevap biliyorum ama belki benim gibi araştırma yaparken bu konuya denk gelen olursa bilgi sahibi olsun diye yaziyorum.
OG sigortalar her ne kadar ayar yaparsanız yapin koruma rolesinden once atacaktır. Koruma sistemlerinizin calistigi ortamda giris tarafinda sigortali koruma kullanilmaz cunku sizroleyi 0 ms olarak ayarlasaniz bile rolenin kontak kapama suresi bunu kesiciye iletmesi yardimci roleler üzerinden gecip kesici kontaginin kapamasi (markalara gore degiskenlik gosterebilir) 60 70 ms civarındadir. OG sigortanin atma sureside 50 ms civarinda oldugundan arizayi daha erken temizler ve kesicinin acmasina gerek kalmaz. Uzun lafin kisasi siz koruma sisteminizi empedans değerlerine uygun olarak ayarlatin ve sigortalari iptal edin :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,515
Kullanıcılar
449,903
Son üye
furoz6868

Yeni konular

Geri
Üst