Pıc ile devre tasarımına yardım!!!

ferhatim15

Üye
Katılım
8 Haz 2010
Mesajlar
25
Puanları
1
Yaş
31
Bana proje için bir devre lazımdıda Devrenin çalışma mantığı pıc ile programlı olarak çalışıcak ve devrede herhangi bir dc motor ldr ntc vb bir sensörle sağa sola dönecek şekilde ayarlı olacak ve hız ayarını potansiyometre ile sağlayabileceğim bir devre lazım bunu nasıl tasarlayabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim..
 
potansiyometreyi pic'e analog giriş olarak bağlayacaksın ve pot değerini 0-100 olarak scalandıracaksın. 0 duruyor 100 maksimum hız anlamına gelir. kullanacağın sensör örneğin ısı sensörü olsun 0 ila 20 derece sağ yönüne, 21 ila 100 derece sol yönüne dönme komutu versin. bunu tamamen yazılımla yapacaksın. motor sağa dönerken aniden sola döndürmemeye dikkat et motor veya devren zarar görebilir.
 
Pıc ile ilgili hiç bir bilgim yok şuan bu konuda yardımcı olacak bir kaynak varmıdır acaba?
 
pic bilgisi ve yazılım bilgisi lazım. acaba kullandığınız herhangi bir yazılım dili varmı? C, basic gibi. eğer hiç bir dil bilmiyorsanız pic için CCS C yi tavsiye ederim. piyasada kitabı da var. rahatlıkla uygulamaya giriş yapabilirsiniz. sanırım altaş yayıncılığın kitabı idi. "ccs c ile pic programlama" kitabın adı.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,901
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst