PİL BOŞ MU DOLU MU DENEYİ. Bugün Ne Deneyelim? -5-

valla arkadaşım bende ilk görünce baya bir şaşırdım, şakaaaa dedim.... bir arkadaş öğretti bana da. Bende kamuya açtım :)
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Amme hizmeti, kamu spotu ... :)
Basit yaylı bir tartı yapılabilir (yer çekimi var çok şükür) dolu ile boş pilin geldiği denk geşdiği nokta işaretlenir ;)
 
Oldu olacak pil alirken bakkaldan once tartalim sonra alalim.)
 
Çok güzel bir çalışma olmuş, emeğine sağlık. Çalışmalarının devamını ve çalışmalarında başarılar dilerim.
 
Bu hafta pil akü ölçümü doluluk oranı görme konusunda baya konu gördüm sanki arkadaşlar. Geçen haftaki sessizliğimde dükkanda atılan Dur... powercheck pilin ambalajını dikkatlice çıkarttım lakin resmen kaynamıştı biraz yırtıldı ... yine de iş yaptı, evdeki yeni şarjlı ve özellikle ölçü aletiyle ölçtüğüm pille sarı şerit pek isteksiz göstergede ilerledi, laptop bataryasından söktüğüm 3,7v 2A (paralel bağlı) pili iyince anında ibreyi 100e vurdu ve parmakla hissedilecek kadar ısındı :). Daha önce de ambalaj ayırmıştım ama bulamamıştım biraz araştırdım bulduklarımı paylaşayım dedim, düşündüğüm gibi kullanılan malzeme termokromik diye anılmakta ve tavalarda, kupalarda, hatta ütülerde kısaca sıcak nesneleri görünür kılacak uyarılarda kullanım yerleri bulunmakta.

Benim gibi başkaları da bu konuda kafa patlatmış :D.
https://www.reddit.com/r/explainlikeimfive/comments/11h5ev/how_does_duracell_powercheck_work/
http://licrym.org/index.php/Индикатор_заряда_батарейки
http://www.physic.ut.ee/materjalimaailm/Kirjed/Termokroomsed_materjalid.htm
151020151494.jpg
151020151495.jpg
151020151496.jpg

 
Son düzenleme:
Seneler ne çabuk geçmiş yav, bunun farklı kullanım yerleri de olur, benim gibi elektronikle uğraşanlar için parçalara bölüp ısınması muhtemel şüpheli parçaların üzerine koyarak faydalanabilir :).
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,531
Kullanıcılar
449,907
Son üye
ayse.krcsarge

Yeni konular

Geri
Üst