PİC için hex kodu oluşturma

eminsdrain

Üye
Katılım
12 Nis 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
merhaba arkadaşlar benim bir ödevim var matlab ile üyelik fonksiyonları ve kural tablosunu oluşturdum bunların pic e yüklenmesi için gerekli olan hex kodlarını matlab kendisi oluşturuyormu bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?? eğer oluşturmuyorsa bunu yapan bildiğiniz başka bir program varmı yardımcı olursanız memnun olurum..
 
Oluşturmaz. PIC için c derleyicisi kullanacaksın. Hi TEch var bunun için
 
S.a arkadaşlar.... Ustam ct arkadaşım adece birisi olan Hi TEch i söylemiş matlabı hiç bilmiyorum ama hex oluşturmaz diyosa ct ustamız gerçekten oluşturmuyordur ama hex kodu oluşturabileceğin o kadar çok program var ki misal Assembly ( mplab ) -- Pic basic --- Proton basic --- Ccs C --- Jal --- Parsic gibi bir sürü program var...

Ha derseniz ki en kolayı hangisi ben kendi fikrimce proton basic yada pic basic derim ama proton basic de hem çok kolay öğrenilir hem çok fonksiyonlu esnek vede 18F serisi piclerden de bir çoğunu destekleyebiliyor bu yüzden proton basicden ben şahsen şaşmamaya çalışıyorum....

Hadi hayırlı çalışmalar.
 
  • Beğen
Tepkiler: ct
hazır hex ile ben entegreye akıl verdim
 
usta yalnız şöyle bir durum var benim oluşturacağım hex dosyası çizdirdiğim üyelik fonksiyonlarına göre olacak c tarzı bir programda yazıp oluşturmayacağım o sebepten matlab ta sordum yoksa biliyorum o programları. matlab oluşturuyor diye duydum ama herhangi bir bilgi bulamadım.. cevaplar için de teşekkür ederim..
 
Merhabalar,
Anladığım kadarıyla fuzzy'yi picde kullanmak istiyorsunuz. YSA ile bu uygulamalarda önce matlabden sinirlerin ağırlıkları hesaplatılıp ardından o ağırlıklar pic'in içine konularak orada sinir ağı oluşturuluyordu yani matlab ile simule edilip güzel değerler bulunduktan sonra pice gömülüyordu. Sizin de fuzzy'i picin içine baştan kodlayarak yazmanız gerekebilir. Ama çok karışık gibi gelmedi bana. Gelen değere göre bir karşılık bulacak 0'la 1 arasında onu da if else ile yapabilirsiniz. Sorunun üzerinden çok geçmiş görmemişim. O yüzden kusuruma bakmayın ama işinize yarar inşallah.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst