Otoproduktor Tesisi Hakkında

Katılım
2 Tem 2009
Mesajlar
197
Puanları
1
Yaş
46
Gaz Turbinli bir üretim lisansına sahip otoproduktor tesisi (6,3kV/34,5kV) ürettiği elektrikgin bir miktarını kendi fabrikalarında tüketmekte ve kalanını şebekeye vermektedir. Otop tesisine bağlı 2 adet otop şirketi olup bunlar TEİAŞ TM merkezindeki Tedaş sorumlugunda baradan beslenmekte olup 2 adet grup şirketine Tedaş tarafından sadece dağıtım sistem kullanım bedeli kesilmektedir. Bu grup şirketlerinden biri merkez otop tesise 5 km diğeri ise 15 km uzaklıktadır. Bu yakın olan tesisi merkez otop üzerinden havai hatla 6,3 kV hatla beslemek isteniyor. Bunun ana sisteme getireceği avantaj ve dezavantajlar teknik, hukuksal ve mevzuat açısından nelerdir. En basiti ana sisteme bir arıza kaynağı oluşturmaz mi ve lisanslar, anlaşmalar vs hepsi değişir diye düşünüyorum.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Bu konuda teknik açıdan bir sıkıntı yok. Ana sisteme bir artısı veya eksisi olmaz. Gerçekleştirilebilirse o fabrikanın dağıtım sistem kullanım ücretinden kurtulursunuz. Kamu kurumlarına ait Tedaş dışında 36 KV havai hatlar var. Teiaş, Eüaş, TKİ gibi. Hatta bunlardan özelleşme sonucu özel sektöre ait olanlarda mevcut. Ama tam mevzuat ne diyor bilmiyorum. Bulunduğunuz yerdeki Tedaş a dilekçe ile müracaat ederseniz size bilgi vereceklerdir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,559
Kullanıcılar
449,917
Son üye
kasva1965

Yeni konular

Geri
Üst