Otoprodüktör Fideri Donatısı Hakk.

Katılım
2 Tem 2009
Mesajlar
197
Puanları
1
Yaş
46
Arkadaşlar çalıştığım firmanın şaltına trafo merkezinden 2 adet 2x3/0 awg pigeon hat geliyor ve fabrika içinde durdurucu direkten yer altına alınıp otoprodüktör tesise fider1 ve fider 2 olarak giriyor.Fider 2 otoprodüktör fideri olup yani alış-satış için kullanılıyor.Fider 1 sadece tedaştan satış olarak kullanılıyor.Çalıştığım firma fider1 de hem satış hem alış olarak kullanmak istiyor bunun için bugün trafo merkezine gittim sisteme bakmak için sstem genel olarak şöyle bir ana bara ve bir transfer barası mevcut yukarıda bahsettiğim fider-1 hücresinde 1 adet sace marka 36kv 630A, 20kA ayırıcı, 1 adet aeg-eti marka eski açık tip gazlı kesici ve yine 1 ADET sace marka 36kv 630a 20kA topraklı ayırıcı,1 adet 100-200/5-5A 30-30VA akım trafosu var.Fider 2 yani otop hücresinde fider1 deki ekipmanlara ilave olarak 1 adet 36kv dahili sigortalı gerilim trafosu var.
Sorularım;trafo merkezinde 2 adet sclumberger marka 4 zamanlı 4 telli aktif reaktif 2 adet sayacımız var, ben sayaçların 2 sininde fider2 otoprodüktör sayacının olduğu sanıyordum yani yedekli trafo merkezindeki arkadaş sayaçların ikisininde ayrı ayrı fder1 ve fider2 ye ait olduğunu söyledi yukarıda bahsettiğim gibi fider1 de gerilim trafosu yok bu sayaç nasıl sayıyor olabilir.Trafo merkezindeki arkadaş bara toplam tüketimlerini gösteren 2 adet daha sayaç olduğu söyledi bu sayaçlarla yukarıda bahsettiğim sayaçların tüketimleri tuttuğunu söyledi bu nasıl oluyor.
Son sorum;fider 1 otoprodüktör fiderine dönüştürmek için sadece sigortalı gerilim trafosu koymak yeterlimi ayrıyetten kombine röle vs gerekli mi kesiciyi açtırmak için ekipmanların sekonder bağlantıları vs yapılması gibi.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
otoprodüktor fiderine dönüştürülmek istenilen bir fidere sigortalı gerilim trafosu konulmasının yanında rölenin de yönlü role olması gerekmekte aynı zamanda kilitlemelerin otop fiderine uygun olarak yapılması gerekmektedir.
 
Arkadaşım sayaçların toplamı tutuyor dediği trafo çıkıila fider toplamlarının tuttuğunu söylüyor tablocu arkadaş, otoprodüktör işine gelince prodüktörde 3 adet gerilim trafosu bir adet yönlü ve düşük gerilim parametresi olan genelde P127 olur röle olması gerekir vede sekonder kablajda tadilat yapılması gerekmektedir.kısaca otoprodüktör kriterleri demek öncelik hakkı demek basit anlamda.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,625
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst