Otopark Kapı Motoru vs için UPS?

youngsun

Üye
Katılım
25 Ağu 2017
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
44
Merhabalar.
Apartmanimizin otopark kapi motoru (300w) ve sifreli giris sistemi icin bir UPS arastiriyoruz.
3kvalik online UPS alsak kisa sureli elektrik kesintilerinde işimizi görur mu?
Ayrica binanın elektrik panosundaki GARAJ KAPISI VE ZİLLER yazili 2 ayrı sigortaya UPSi baglanti yapabilir miyiz?
Ya da ne yapmamiz gerekiyor?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Bence 300 watt'lık elektrik motoru watt. gücü kapı motoru redüktörü (Kremayer düz dişliyi dönerek çeken çark dişlisiyle) için oldukça da düşük gibi. Etiketi çok doğru okuduğunuza emin misiniz, ben öncelikle buna takıldım. Kapı motoru zorlanarak çalışırken şebekeden en fazla kaç amperi çekiyor, ac ölçen pensampermetrenin pensini motora giden kablo uçlarından birine kapatıp öncelikle görmelisiniz. Veya bu sistem kapıyı açmaya çalışırken şebekeden net olarak kaç amperi çekiyor, bunu tam bilmeniz lazım.

Şifreli kapı sistemiyle otomatik açılan bina giriş kapısının üstünde yer alan elektrik motorunun çektiği azami amperi de ac pensampermetresiyle enerji giriş kablolarından pensleme yaparak ölçmeniz lazım. Bunların matematik toplamını değil 2-2.5 kat daha fazla kVA gücünde pure (saf) sinüs çıkışlı (Saf sinüs çıkış olması park kapısını açma redüktöründeki ac asenkron motoru için zaruri olur) online bir ups çok kısa süreliğine bunları çalıştırabilir kanısındayım. Kısa süreli değil bu kesintiler çok uzun sürüyorsa portatif bir jeneratörü, kVA gücünü seçerken yine toplamdaki bu gücün (Motorlar, kart sürücüleri, vb. motor + elektronik aksamın çekeceğinin) 2-2.5 kat fazlasını (Demerajı düşünerek) seçebilmelisiniz.

Elektrik kesildiğinde kapı otomatını indirip manuel olarak kapıyı elinizle çekme imkanınız hiç yok muydu? Çünkü bazı kapılar bu şekilde kesintilerde elle çekilip boydan boya açılabiliyor. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Teknik Özellikler şu şekilde;

Maksimum Kapı Ağırlığı: 600kg
Çalışma Voltajı (VAC 50/60Hz): 220V
Maksimum Güç Tüketimi: 300W
Çektiği Akım: 2A
Lineer hız: 0,18m/s
Koruma Sınıfı: IP44
Çalışma Sıcaklığı: -20°C...+50°C
Çalışma Sıklığı (cycle/saat): 20
Ağırlık: 11kg
Boyutlar: 330x210x303mm
 

Forum istatistikleri

Konular
127,947
Mesajlar
913,820
Kullanıcılar
449,593
Son üye
purplelake

Yeni konular

Geri
Üst