Otopark Dolu-Boş Sistemi Yardım

msydnpc

Üye
Katılım
1 Kas 2013
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
35
Öncelikle İyi Çalışmalar.

Bariyer ve otopark sistemleri kuran bir şirkette çalışıyorum.

Yaklaşık 200 Kapasiteli 3 bölümden olusan yeni kurulacak bir otoparkta Müşterimiz Dolu-Boş Sistemini Bizden istiyor. Sadece bariyer kurdugumuz için konuyla fazla alakalı değiliz.

Tam olarak istediğimiz.

1- Araçların park edecekleri yerlerde üst kısımlarda doluysa kırmızı boşsa yeşil ışık olması
2-Her Bölümün girişinde Displayle içerdeki boş park alanı sayısı
3-Otoparkın girişindede Displayle bölümlerdeki araç sayısını Göstermek istiyoruz.

Ve bu konuda hiçbir bilgim yok. Hangi programı hangi cihazları kullanmam gerektigini kısa biçimde anlatacak bir arkadasımız varsa sevinirim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
merhaba bu aslında giriş çıkış yapan araçların sayısıyla yapılabılır örnek vereyim 200 araç kapasıtesı var 150 araç içerde boş 50 gıbı her araç içerı gırınce boş hanesinden düşecek dışarı çıkınca ılave edecek bır sistem olabılır bu konuda çalışmam oldu yalnız benım çalışmam devamlı otopark muşterılerı için barıyer açma kapama muşterının cep telefonu cıhaza kayıt edılıyor muşterı otopark önünde sistemı arayınca barıyer açılıyor bunda kontör harcama yok projeyı bıtıren RFİD oldu RFİD ler piyasaya çıkınca benım proje bıtmış olduğu halde rafa kalktı bahsettığınız sistemle ilişkılendırılebılır
 
tekinin de dediği gibi araç sayısı için giriş ve çıkışlar değerlendirilip sonuç elde edilir nerede boşluk olduğuna gelince her aracın konulacağı yerlere sensörler yerleştirebilirsin ister ultrasonik ister lazer istersen de kapasitif ne kullanırsan artık hangi konumun boş olduğunu görebilir.
 
1. yöntem her park yerine sensör koyarsın ki boş park yerinde yeşil ışık yakılmak istendiği için bu şart bunlardan topladığın bilgileri de bölüm veya ana girişte gösterirsin, bağlantı ve yapının standart olması için 4X kablo ile adresleme mantığı ile çalışan kartlar dizayn edebilirsin (sanırım sensörlerden dolayı oldukça yüksek maliyet çıkacaktır)

2. ana girişe ve bölüm girişlerine 2 adet sensör koyarsın araç giriş mi yaptı çıkış mı yaptı hareket yönünü algılayarak bölümler ve genel toplam için sürekli sayım işlemi yaparsın (daha az maliyetli öneri olarak sunulabilinir)

3. sadece 2. yöntemde kullanılan mantığı sadece ana giriş için yaparsın (çok daha az maliyetli sunulabilinir)

....
 
kardeş bu sistem istanbulda e5 yolu kenarında bulunan optimumun otopark bölümünde var girişte dijital levhalarda hangi katta boş yer var kaçtanesi boş vs gibi bilgilendirme levhası bulunuyor eğer istanbuldaysanız bir inceleyin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,582
Kullanıcılar
449,924
Son üye
xxdangee

Yeni konular

Geri
Üst