Otonom Kara Aracı

Katılım
28 Ağu 2018
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
27
Merhaba arkadaşlar,

Kendimi geliştirme maksatlı oyuncak araba boyutlarında bir adet otonom kara aracı yapma niyetindeyim. Ancak tam olarak nasıl ilerleyeceğimi bilmiyorum.

Yapmak istediğim şey tam olarak böyle bir şey;

Yani araca yaptırmak istediğim şey, virajları algılayıp uygun manevra yapması ve tarfik ışıklarını algılayıp ona göre hareket etmesi.

Bunun için şuanda edx'te görüntü işleme ve sinir ağları üzerine bir kursu takip etmekteyim. Ancak deneyimi olan arkadaşla da iletişime geçmek, fikir almak isterim.

Teşekkürler...
 
Örneğin burada yol takibi yaptırırken de görüntü işleme kullanılmış. Acaba renk sensörleriyle çizgi izleyen robot mantığı kullanılarak, videodaki gibi kontrast farkının çok olmadığı durumlarda da düzgün bir çalışma sağlanabilir mi?
 
kardeş bu sistemi bende bitirme tezi olarak vermeyi planlıyorum .virajları ise PID kontrol ile hızlanma ve yavaşlamasını yaptırabilirsin
 
Yorumun için teşekkür ederim. Virajı algılama işini nasıl yaptıracağız peki? Burada anladığım kadarıyla bir görüntü işleme algoritması kullanılmış.
 
Cevap veriyorum Hayır.
Burada görüntü işleme yapılıyor doğrudur. Ama engel tanıma vs yapılmıyor. Raspi kullanılmış ama onda bile işlem yavaş oluyor. Siz işlemi hızlandırmak mı istiyorsunuz. ANN / CNN vs kullanmanız gerekir ki hızlı bir tanıma ve cevap verme olsun.
 
Yorumunuz için teşekkür ederim.

Aslında amacım bu projeyi taklit etmek. Burada benim gözlemlediğim 3 adet sorun var.

Birincisi araca virajları algılatmak. Yani hiçbir şartta yoldan çıkmamasını istiyorum. Bunu görüntü işlemeyle yapmak gerekecek sanırım. Zorluk seviyesine dair bir bilgim yok, çünkü daha önce bu tarz bir görüntü işleme yapmadım. Sadece matlab ve arduino aracılığıyla robot kola renk algılatmıştım. Tecrübeli olduğum bir alan değil.

İkincisi, trafik ışıkları ve levhaları algılatmak. Ben mesela ''Sağa Git'' yazan bir tabelayı algılatabilmek istiyorum. İş burada da görüntü işlemeye girecek.

Üçüncüsü ise engel algılama olayı. Bunu işin basit kısmı olarak görüyorum. Çünkü bir adet mesafe sensörüyle kolaylıkla halledilebilecek bir şey. Yani buranın görüntü işlemeyle yapılmadığının farkındayım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,289
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst