Otomobilde inverter kullanımı hakkında

Katılım
26 May 2020
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
31
Merhaba arkadaşlar inverter almak istiyorum ama aklıma takılan bazı noktalar var yardımcı olabilir misiniz?

1) Örnek kutusunda max 2400watt yazan bir elektrik süpürgemiz var bunu arabada calıstırmak için; 3000 wattlık bir inverter alıp, 60 amper aküye sahip renault megane 2 aracımızda arac rölantide calısır vaziyette kullansam aracın akü ömrünü etkiler mi? Aracın tesisatına zarar verir miyiz? Araca yada parçalarına bir zararı olur mu? (bunu sormamdaki amac aracımı evin önünde temizleme imkanım yok ve kendim uğraşarak temizlemek istiyorum)

2) 3000watt altındaki her cihazı bu şekilde rölantide calıscak vaziyette kullanabilir miyim?
 
25 metre yassı kablo , bir adet dişi fiş , bir adet erkek fiş alip hem kendinizi hem arabanızı yormayin. 4. Kattan kablo sallayıp arabamı süpürüyordum zamanında.
Aracinizin çakmaginin kaç amper taşıyabileceğini bilmiyorsunuz büyük ihtimal. 25 amper tasimayacağı kesin. Akü üstünden mandallı bağlantı yapmanız lazım. Onuda araba çalışırken yapmanızı tavsiye etmem. Ne olur ne olmaz. Araç ecu nuzu riske atmaya değmez.
 
Son düzenleme:
çakmaklıktan kullanmayacağım arastırmalarım göre orası 150wattan fazlasını kaldırmıyor
 
oto çakmak girişi 150watt elektriksüpürgesi için uygun değil uzatma kablo çek...
 
sorumda cakmaklık girişi ile alakalı soru sormadım ki ben akü veya araca zararı varmı diye sordum yanlıs anladınız beni galiba :)
 
yeniarablarda başını ağrıtan şeyler olur 92 model Lada Samara da direkt aküye bağlayabilirdin ecu olunca sorun olur çakmak sigortası atar...
zorlarsan tesisat zarar görebilir araç yanabilir...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,950
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst