Otomobil silecek motoru

Yarın söküp fograflayıp buraya koyayım belki benim göremediğin birşeyi fark edersiniz
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
herkese merhaba,
bir süredir beğeniyle takip ettiğim foruma bu vesileyle üye oldum.
bende de aynı motor var, kablolar ekteki gibi.
ben de sadece yeşil ve gövdeden şasi ile hareket alabildim (dk 40-44 rpm gibi)
sarı bacak avometrede başka hiç bir nokta ile bağlantı kurmuyor, diğer hepsinde ilişki var.
bu motordan başka nasıl güç alabilirim. (özellikle hızlı çalıştıran kombinasyon gerekli)
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20180929_114947.jpg
    IMG_20180929_114947.jpg
    189 KB · Görüntüleme: 67
Son düzenleme:
Motor sabit mıknatıslı motordur. motorun gövdesini 180 derece döndürerek bağlarsanız sorununuz düzelir. yani mıknatısların yeri değişmesi gerekir.
 
değerli bilgi için teşekkür ederim. peki hocam motoru ters çevirince yine aynı uçtan mı elektrik vermek gerekir?
 
Son düzenleme:
Merhabalar,
Mako TGE 430-Z markalı silecek motorunu kontrol etmeye çalışıyorum. Motor bağlantısında 3 adet kablo var. Yeşil ile siyah kablo üzerinden besleme yapıldığında motor çalışıyor. Kırmızı kabloyu, motor ileri geri bir tur yaptıgında üzerinden tetik sinyali alacağız gibi düşünmüştük. Ama o şekilde bir kontrol yapamadık.
Bu motorun bağlantı şeması ve kontrolü hakkında fikir verebilecek biri var mı acaba?

Normalde cam motoru sürme yontemlerine baktığımda bir röle üzerinden kontrol edildiğini görüyorum. Bu röleler tam olarak ne işe yarıyor?
56556
56557
 
Merhaba. Bakın, o sizin bahsettikleriniz zaman geciktirmeli rölelerdir, örneğin yavaş silme, orta hızda silme, hızlı silmede veya çok hızlı silme (bu kademeler statorun çok değişik sarımlarıyla genellikle değişir) kademelerinden ayrı olarak, en düşük ve otomatik yapılan gecikmeli silmelerde, adı geçen bu rölelerin elektronikteki 12 volt DC'ye uyarlanmış olan R-C iç zaman geciktirme devresi özelliğinden (bekletilmesinden) faydalanılmaktadır. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Silecek kapatıldığında herhangi bir yerde durmasın diye içinde sıfır noktası sivici vardır. O 3.uç onun çıkışı olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,187
Kullanıcılar
449,826
Son üye
SK.

Yeni konular

Geri
Üst