Otomobil amfisi içerisine transistör eklemek amfiye bir artı oluşturur mu?

Katılım
8 Kas 2018
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
32
Bu konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlar yazarsa sevinirim. Npn yerine npn
Pnp yerine pnp Mosley eklesek Watt olayı değişip sese etki eder mi? Mantıken etmesi lazım ama detaylı bilgim olmadığı için bu işi yapan bilen siz değerli üstadlara sormak istedim yanlış birşey yapmak istemem. Şimdiden teşekkürler
 
npn yerine n kanal mosfet veya pnp yerine p kanal mosfet kullanamazsınız. bipolar transistörler akım ile mosfetler gerilim ile sürülür.
 
npn yerine n kanal mosfet veya pnp yerine p kanal mosfet kullanamazsınız. bipolar transistörler akım ile mosfetler gerilim ile sürülür.

Yani hocam ben böyle düşünmüştüm şimdi bu amplerde her kanala 2 transistör kullanılıyor n Channel ve o Channel bir de bu mosfetleri sürmek için bir mosfet daha sürülüyor güç katında. Atıyorum sc5200 kullanılan çıkışda aynı şekilde aynı mosfeti eklesek transistör sayısı iki katına çıkacak. Ve alınan enerji tetik ve gönderilen enerji aynı kanallarda olacak bu şekilde çalışması ya da artısı mümkün olmaz mu devrede birşey değişmeyecek. Aynı taransistörleri kullanıp devreye eklesek o transistörler birşey ekler mi güç ya da kalite olarak?
 
ses gücünü artırmak için daha düşük omajlı daha yüksek güçlü hoparlörler kullanabilirsin veya paralel olarak ekleyebilirsin.
Tabi amfin bu gücü destekliyorsa.
Çıkış transistörlerini paralellemek eğer transistör akımı yetersiz gelirse yapılabilir fakat bu zor bir işlem hesap kitap lazım. Şema lazım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,654
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst