Otomatik yangın sistemi

Ambitious

Üye
Katılım
13 Ara 2008
Mesajlar
190
Puanları
1
Çalışmış olduğum Ambalaj fabrikasının belli bir ( max riskli 3 adet makina ) parkuruna otomatik yangın söndürme sistemi kurdurmayı düşünüyoruz . Elimizde kurulması gereken sistemin tüm ayrıntıları proje bazında mevcut . Kaç renkli makinaya kaç kg CO2 , boru çapları , basınç değerleri , nozzle yerleri - sayıları vs vs . Buraya kadar herşey OK . Fakat yönetim teklifleri ve fiyatları görünce 3 makina için ortak bir sistem kuralım dedi . Yani 3 makinayada hizmet verebilecek bir sistem . 6 renkli makinada risk varsa sistem tüpleri oraya boşaltacak , 8 de varsa 8 e , 10 renklide yangın riski varsa 10 renge ..Esasen her makinada kullanılacak CO2 miktarı ( 6 renk için : 350 kg CO2 , 8 renk için : 450 kg CO2 , 10 renk için : 530 kg ) bellidir ama bu sistemde 550 kg ortak kullanılacak . Makinalarda çok yüksek miktarda solvent ve boya tüketilmektedir . Çatımız sandviç tir yani risk değeri çok yüksek . Makinanın teknisyeni olası bir yangını önliyemesseniz ortam 2 dak içinde 1000 dereceye ulaşır diyor . Projeyi çizen italyan firmasına akıl danıştım - I suppose that this solution is neither convenient nor economic..- diyor . NFPA ya dahi mail atıp fikir danıştım ve haftaya tlf edip sormayı düşünüyorum . Yardımlarınızı fikirlerinizi bekliyorum
 
Elektrikli tesisatlarında, pano içi bağlantı noktalarında oluşabilecek yangınların önlenmesi için yeni bir ürün geliştirilmiş.
www.fipronmuhendislik.com.tr adresinden detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Ayrıca mevcut sisteme ve cihazlara zarar vermiyor. Herhangi bir elektrik veya mekanik tesisata, yangın santraline, servis ve bakıma gerek duymaz. Standart servis veya Bakım masrafı yoktur.

www.fipronmuhendislik.com.tr

Detaylı bilgi için kontrol etmenizi tavsiye ederim..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,100
Mesajlar
914,968
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst