otomatik sigorta akım değeri kontaktörler

burakes

Üye
Katılım
9 Nis 2014
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
29
U=380volt S=400kva cosQ=0.95 konsansatör gücü Qc=100kvar olan sistem için otomatik sigorta akım değeri neye göre bulunur nasıl bir sigorta gerekir kontaktör değerleri nasıl olmalıdır yardımcı olursanız sevinirim
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
guc belli gerilimde belli.sana guc formulunden akimi cekmek kaliyor.akimi bulunca en yakin sigorta degeri kaclik oluyorsa minumum o degerde sigorta kullanmalisin.
 
tmm ben akımı buldum bulduğum akım 152 amper çıktı termik şalter denilen sigorta değerimidir birde akım trafosunu nasıl seçeriz öğrenciyim vize sınavım var yarın onun için=)
 
Akım transformatörleri genellikle, ölçü ve koruma olmak uzere iki, amaç için kullanılırlar. Ölçü akım transformatörleri yazma, okuma veya sayma yapan ölçüm ekipmanına direkt olarak bağlanır ve bu cihazları yüksek aşırı akımlardan korur. Ölçü devrelerinde kullanılacak akım transformatörlerinde, sekonderden geçecek en büyük akımın sınırlandırılarak ölçü cihazlarına zarar vermemesi istenir.Bu nedenle ölçü akım transformatörlerinde doyma emniyet katsayısını FS≤5 olması öngörülür. Koruma akım transformatörlerinde ise durum terstir ve primerden geçen yüksek dederli akımların akım oranına göre sekondere yansıması tercih edilir. Böylece; arızadan kaynaklanan aşırı akımın koruma ekipmanları tarafından algılanmasını sağlanmaktır. Koruma devrelerinde kullanılan akım transformatölerinde doyma katsayısı ALF≥10'dan büyük olması öngörülür. Akım transformatörlerinin gucunun do.ru belirlenmesi, yanl.. ölçme ve koruma yapmamaso açısından önem arz etmektedir. Bunun için tespit edilen gücün, seçilecek transformatör gücünün tam yükünden fazla olmaması ve çeyrek yükünden de az olmaması gerekmektedir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,606
Kullanıcılar
449,930
Son üye
oguuz680

Yeni konular

Geri
Üst