Otomatik Kumanda Sistemlerinde 12 volt

SerkaN

Üye
Katılım
2 Mar 2006
Mesajlar
195
Puanları
6
Yaş
40
Otomatik Kumanda Sistemlerinde 12 volt Kulanmak Mümkün Olurmu Mesela Bi Pedal İle Çalışan Makinanın Elektrikli Pedalı 12 volt Gibi Bir Düsük Gerilimle Çalışırmı


Güvenlik Açısından Voltaj 12 volt Kullanıp Makinanın Çalışması Sağlanabilirmi


Amaç Pedal Yerde Olduğu İçin Islanma Durumunda Operatore Zarar Vermemesi
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Soruyu tam olarak anlamadım fakat kumanda sistemlerinde 12v luk elektronik güç kontrol devreleri sayesiyle yüksek güçlü devrelerin kontrolü mümkün. tristörlü ve triyaklı devrelerde en çok tercih edilenlerdir.
 
Bence eloktronik elemanlar yerine bir trafo konulsa da olur 12 voltluk kontaktörler mevcut
 
Benim Bakımını Yaptıgım Makinanın Kumanda Sistemi 220volt İle Çalışıyor....
12 volta Veya 24 volt'a Çevirmek İçin Tüm Kumanda sistemini Değiştirmek Gerekirmi..........
 
Evet arkadaşım bir çok değişiklik yapman lazım kontaktörlerin değişmesi lazım bence patronun bunun için sana ödenek ayırmaz gereksiz masraf (Türkiye burası insan hayatı paradan sonra gelir unutmayalım)
 
Sorun Sadece Makinanın Pedalı İse Bence

*1 adet 24 Voltluk Bir Trafo
*1 adet 24 Volt Bobinli Konttaktor İle Halledersin


Pedal Devresini 24 Voltluk Kontaktore Baglarsın

Kontaktorun Kontaklarına eski Pedal Devresinin Start Muhurlemesini Baglarsın Sorun Çözülür.........
 
Serkan Cevap Yazmadın Hiç Ne Oldu Senin Kumanda İşi........ 24volt
 
BUNUN İÇİN 12 VOLT MOTOR , MOTORUN UCUNA PEDALIN DİŞLİSİNDEN BÜYÜK ÇAPLI BİR DİŞLİ BAĞLARSIN.MOTOR DAHA AZ GÜÇ HARCAR VE PAEDALI CEVİRİR.
 
Ben nemli yada talaşlı (demir tozu gibi) ortamlarda çalışan makinaların kumanda sistemlerini 24 volt ile yapmaya özen gösteririm.Eğer bahsettiğiniz makinada kullanılan kontaktörlerin marka, tip ve sayısını bilseydik yada makinanın projesini görebilseydik daha sağlıklı önerilerde bulunabilrdik.
Varsayalım ki 5 adet siemens 3TF42, 2 adet 3TF 43 kontaktör, 4 adet ışıklı start stop butonu, 1 adet ayak pedalı ile yapılmış bir pano olsun. Benim önerim komple 24V çevirmeniz olur. 1 adet 220/24V (150watt) trafo 7 adet kontaktör bobini (sadece bobinler değişecek) 4 adet sinyal lambasına mal olur ki bunların toplam masrafı 150YTL yi geçmez.
 
en mantıklısı kontaktör bobinlerini ve devredeki mevcut diğer röle sinyal lambası türündeki elemanları değiştirmek ama eğer pano komplike birşey ise en mantıklı olanı sadece pedal kumanda voltajını düşürmendir pano hakkında daha detaylı bilgi verirsen daha net biligi alınabilir
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,833
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst