Otomatik Kayar Kapı Projesi (Resimli)

Arkadaşlar merhaba ;
mevcut demir kapımızda kişiyi algılayıp kapının kapanmasını önleyen sensör neredeyse yerde .yani kapı kapanırken bir şekilde alttaki sensör çalışmazsa kişinin arada kalması gibi bir durumla karşılaşılabilir.ya da güvenlik elini unutsa sensör göremeyip eli üzerine kapanabilir halde su anda.sizden ricam böyle bir durumun nasıl giderilebileceği ? selamlar
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
ben bu devreyi ödev die okula yollarsam benm gibi googledan bulup yollayan bilmem kaç kişiyle birlikte kopya ödev muamelesi göreceğim ve hiç bi anlamı olmayacak.. Güzel bir proje olmuş elinize emeğinize sağlık..kendimden utandım..sizin emeğinizi az kalsın korsan cd kopyalayanlar gibi kopyalayıp gönderecektm okula..iyisi mi kendi emeğimle daha basit bi sistem kurarak yapıyım..
 
bizde PLC ile kayar kapı projesi yapacağız ve servo motor kullanmayı dusunuyoruz ve tabıkı hareket için dişli tarzında birşey lazım siz cdrom kullandık demişsiniz nasıl yaptınız onu ?
 
forum üyelerinden sayın tuncay'ın sakarya üniversitesi mekatronik bölümü bitirme projesidir. tamamen kendisine ait projedir. paylaşımı için teşekkür ederiz.


ÇALIŞMA PRENSİBİ

Şekil 1 de görülen sistem modeli istenilen şartları yerine getirmesi için şu özelliklere sahip olması gerekir. Kapının açık veya kapalı olduğunu anlamak için SA1 ve SA2 sınır anahtarları nın şekildeki gibi yerleştirilmesi gerekmektedir.
Kapı önüne engel olup olmadığını tespit etmek için IR alıcı, verici , kapıyı uzaktan control etmek içinde RF uzaktan kumanda modülü kullanılmıştır. Kapıyı içeriden kontrol etmek içinde açma ve kapama start butonları ,acil bir durumda durdurmak içinde sistemin kumanda gerilimini kesecek acil stop butonu bulunmaktadır.

KAPININ ÇALIŞMASI

1- Kapı kapalı durumda RF verici butona veya start butonuna basılırsa kapı açılmaya başlayacak SA1 sınır anahtarı tahrik olduğu anda duracaktır.
2- Kapı açık durumda kapama butonuna basılırsa kapanmaya başlayacak SA2 sınır anahtarı tahrik olduğunda duracaktır3- Kapı açık pozisyonda ne kadar bekleyeceğini zaman rölesi üzerinden yapacağımız zaman ayarı ile belirleyip bu sure sonunda kapı otomatik olarak kendisi kapanacaktır.
4- Kapı kapanma sırasında önüne herhangi bir engel gelirse kapı duracak ve geri açılacaktır.

5- Kapı açılmaya başladığı andan bekleme süresi kadar flaşör led yanıp sönecek kapalı pozisyona geldiğinde sönecek
resim linklerini güncelleyebilir misiniz.
 
maliyet hesabı ve kumanda devresi eklenmiştir. gerekli bağlantılar yapıldığı zaman dc motor yerine ac motor kullanılarak gerçek kapı açma-kapama işlemi yapılabilir...
Ben elektrikte yeniyim rica etsem yürüyen kapı için gerekli malzemeleri ayrıntılı şekilde kaç voltluk falan yazabilirmisiniz
 
merhaba arkadaşlar dc motorlu devreler yerine gerçek hayatta daha sağlıklı çalışmasını sağlayacak ac motor ve şalf malzemeleriyle yapılmış örnekleri inceleyiniz.

Arkadaşımızın projesi basit ve işlevli ancak ancak dc motor gücü gerçek hayatta bir ac motor gücü yanında sönük kalabilir. ac motor ile yapılmış ve kontrolü için redüktör ve motor sürücüleri kullanılmış maliyeti yüksek ama tesis maliyeti Bakım onarım gibi düşük olan yıllarca düzenli kullanılabilecek ürünlerin örneklerini incelemenizi tavsiye ederim.
 
forum üyelerinden sayın tuncay'ın sakarya üniversitesi mekatronik bölümü bitirme projesidir. tamamen kendisine ait projedir. paylaşımı için teşekkür ederiz.


ÇALIŞMA PRENSİBİ

Şekil 1 de görülen sistem modeli istenilen şartları yerine getirmesi için şu özelliklere sahip olması gerekir. Kapının açık veya kapalı olduğunu anlamak için SA1 ve SA2 sınır anahtarları nın şekildeki gibi yerleştirilmesi gerekmektedir.
Kapı önüne engel olup olmadığını tespit etmek için IR alıcı, verici , kapıyı uzaktan control etmek içinde RF uzaktan kumanda modülü kullanılmıştır. Kapıyı içeriden kontrol etmek içinde açma ve kapama start butonları ,acil bir durumda durdurmak iç

İyi günler bir tane kayar kapı var ve biz bu kapıya 1.5 kW motor koyduk sürücü bağladık fakat elimizde birtane uzaktan kumanda kartı var ve tek kablolu tek tuşa basıp kapıyı açılacak kapı açılınca tekrardan aynı tuşa basıp uzaktan kumandanın kapı kapanicak siviclei koyduk ama bir türlü mühürleme yapamadık yirmi dört role var ileri geri iki adet bunu nasıl yaparız yardım ederseniz çok memnun kalicam çizimi ve semasini vassaptan atarmisiniz *** şimdiden çok teşekkür ederim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,906
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst