Otomatik Camlara Röle takmak?

Katılım
14 Haz 2011
Mesajlar
41
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar vw transporter t4 marka aracım var. Manuel olan camları elektrikli yapmak istedim önce universal kit aldım ama randuman alamadım, halat sistemi 1 ay da bozuldu.Daha sonra çıkma krikolu orjinal motor aldım. Sağ tarafta ki motor da iki adet kablo var artı ve eksi Ama şöför tarafına aldığım motorda ise beyinli bir sistem vardı. Mecburen o sistemi motordan söküp motora artı ve eksi iki tane uc verdim ve öyle kullanıyorum. Sol motorun kömürleri bitmişti ben de şarj dinamo kömürlerinden aldım taşa tutup kömürleri kısalttım ve taktım.Yalnız bir sorun var motorların hızı beni tatmin etmiyor. Araç bir süre çalıştığı zaman fena değil ama araç çalışmıyor iken çok yavaş. Bazen sol cam sağ cama göre çok yavaş kalıyor.Kriko sistemi tertemiz.. Cam motorun orjinal kömüründe gramaj gibi baskılı rakamlı yazı vardı mesela 4 gr gibi. Acaba uydurmasyon kömür taktım diye mi öyle oldu? Ama çalışmasında sıkıntı yok ve bakır kömürlerden taktım. Bu arada universal sistemin kablolarını kalınlaştırdım. Ben aküye aktarma kablosu takıp kablonun ucuna da direk motora verince daha hızlı çalışıyorlar. Acaba sorun universal cam düğmelerinden mi kaynaklanıyor?

Şimdi benim şöyle bir düşüncem var; universal sistemden kalma olarak cam tesisatında ince bir cam tüp sigorta var. Bu dediğimi anlamışsınızdır umarım hani tüplü tv lerin beslemeleride ki camdan tüp sigorta olur ya aynı onun gibi. Ben de ayrıyetten aküye 30 amperlik sigorta taktım. Bir de tam direksiyon kutusunun altına da bir adet far rölesi koydum yanlış hatırlamıyorsam o da 30 amperlik röle idi.. Acaba universal cam kitinin tesisatından kalma o ince sigorta yüzünden mi akım düşük geliyor? Yani sigorta bir nevi direnç görevi mi görüyor biraz mantıksız söyledim ama böyle de bir düşünce var?

Bir de kapıların içine birer tane daha röle koysam bu sorun çözülür mü sizce?
 
Bu benim kendi fikrim fakat bana göre cam düğmelerinden kaynaklanıyor.Üzerinden fazla akım geçiremiyor olabilir.Sigortadan olacağını hiç zannetmiyorum.Düğmelerle röleleri sürün.Rölelerlede motorları.Kolay gelsin.
 
-Kömür yaylarını biraz (gerdirip) açarak denedinizmi? Pek sanmıyorum ama ondanda kaynaklanabilir.
-Cam düğmelerden de olabilir bunu anlamak için düğmenin uçlarını köprüle hızlı çalışıyorsa düğmelerde problem vardır.
-Sigortalarla alakası yok.
-Düğmelere gelen voltajı ölç akü ila aynı voltajda mı?
Aklıma gelenler bunlar.. Kolay gelsin.
 
Arkadaşlar çok teşekkürler söyledikleriniz mantıklı. Aküden direk artı eksi alıp gelen akımı direk motora verince güzel çalışıyor. Sanırımd ediğiniz gibi sorun düğmelerde.Zaten dandik universal düğme.

Peki sizce iki kapıya da birer röle koysam sol kapıya bir sağ kapıya bir, bir tane de direksiyon kutusunun altında var faydasını görebilirmiyim? Tabi akü tam voltajda iken çalışmaları daha iyi
 
[MENTION=253056]djm[/MENTION]aviyansıma Alacağın düğmeler motor etiketinde yazan akımdan biraz büyük olursa röle kullanmana gerek yok fakat röleleri birden fazla elemanı kumanda etmek istiyorsan ona bişey diyemem.Yada camları otomatik yukarı aşağı tarzında yapacaksan röle kullanmalısın.
 
Zaten yeni düğme almayasın diye elindeki rölelerle düğmeleri kullanasın diye böyle söyledim.Yeni düğme alacaksan rölelere ihtiyaç olmayabilir.Fakat röle kullanırsanda düğmelerin ömrü uzun olur.
 
Bence motorun baygın dönmesi lazım . Aksi takdirde cam patlar dişliler sıyırır,motor yanar vs vs.
Röle ile o iş olmaz ona bir devre tasarlayıp maximum yükte 0.5 sn çalışıp durduran bir sistem yapmanız gerekir.
WW malzemeden çalmış olamaz.
Dünyada rastlantı diye bir şey yoktur.
 
Bence motorun baygın dönmesi lazım . Aksi takdirde cam patlar dişliler sıyırır,motor yanar vs vs.
Röle ile o iş olmaz ona bir devre tasarlayıp maximum yükte 0.5 sn çalışıp durduran bir sistem yapmanız gerekir.
WW malzemeden çalmış olamaz.
Dünyada rastlantı diye bir şey yoktur.

Aracın camları manueldi ben 2000 modellerin elektrikli cam krikolarından taktım motoru ile birlikte, motorun kendi devresi de vardı onu mecbur iptal ettim, çünkü düğmeler ve tesisat kablosu orjinal değil kendi taktığım kablolar. O yüzden röle +anahtar bu ikiliden başka çarem yok
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst