Otomatik Cam'da ki Röleyi iptal etsem hız artar mı?

Katılım
14 Haz 2011
Mesajlar
41
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba transporter t4 aracım var camları manueldi ben universal kit aldım taktım ama 1 ay sonra bu kiti çıkarmak zorunda kaldım çünkü halatlı sistem bozuldu randuman vermedi Ben de iki tane krikolu orjinal transporter otomatik cam motoru aldım ve camcıda taktırdım. Elektrik tesisatını ben çektim. Universal kitte ki kabloyu ve düğmeleri kullandım. Kabloları daha kalın kablolarla güçlendirdim. Sadece cam düğmelerinde ki 4-5 cm lik soket kabloları universal kitten kalma.

Şimdi bir sorun var sistemde röle varken cam motorları ağır çalışıyor. Yine röle varken aküden şasi alıp cam motorunun gövdesine veriyorum ama bir değişiklik yok.

Daha sonra kutup başlarından + ve _ uc alıp aküden girek motor girişine veya cam düğmelerine giden sokete elektrik veriyorum. Bu sefer araç çalışmazken 8 saniyede kalkan cam 5 saniyede kalkıyor.

Röle olarak far rölesi kullandım sanırım 30 amperlikti acaba röle pek iş görmüyor mu? Cam anahtarına basınca röleden tik tak diye ses çıkmıyor röle sadece kontağı açıp kapayınca tık diye sesliyor o da rölenin tetik ucu kontağa bağlı olduğundan. Normalde rölenin canlı çalışması gerekmiyor mu?

Röleyi iptal etmek istemiyorum çünkü otomatik camların kontağa bağlanmasını sağlıyor, aküden direk elektrik alınca da bu sefer cam düğmelerinin led ışıkları sürekli yanıyor. Ne yapmam gerekiyor? Nasıl bir röle kullanmalıyım?
 
Arkdaşlar bugün 20 - 30 amperlik far rölesini otomatik camlardan iptal edince 8 saniyede kapanan cam 5 saniyede kapandı? Röle adi röle diye mi öyle ocaba? Ya da rölesiz mi kullanmalıyım
 
Anladığıma göre röle zaten bağlı değil.Yani sadece 12 voltu kesiyor.Yani direk motora kumanda etmiyor.
 
Kardeş Sen muhtemelen Cam motoru ile Röle bobinini seri bağlamışsın. Kontrol et eğer öyleyse motor enerjisini Rölenin Normalde açık kontağından geçir. Röle bobini uçlarına ise Açma-Kapama düğmesinden gelen + ucu ve şaseyi ver.
 
Arkadaşlar benim yaptığım bağlantı şu şekilde; belki bir kaç bağlantı numarası aklımda kalmamaış olabilir. Zaten tuhaf olan da cam anahtarına basınca röleden hiç ses çıkmıyor sadece kontağı açınca tık diye sesliyor bir de kontağı kapatınca sanırım dediğiniz gibi yanlış bağlantı yaptım ben bu şekilde bağladım.

Ertek68 bey; Kardeş Sen muhtemelen Cam motoru ile Röle bobinini seri bağlamışsın. Kontrol et eğer öyleyse motor enerjisini Rölenin Normalde açık kontağından geçir. Röle bobini uçlarına ise Açma-Kapama düğmesinden gelen + ucu ve şaseyi ver.

Dedinizde; benim bağlantımda cam butonlarından röleye hiç bağlantı vermedim. Rölenin çıkışını tesisatın girişine verdim. Girişten motorlara ve anahtarlara gidiyor. Sizin söylediğinizde hangi ayaklara bağlantı yapmalıyım
88xc.jpg
 
Sanırım bağlantı bu şekilde olacak. Ben aküden gelen (+) ucu rölenin 30 numaralı ayağına verdim. Burada ki şemadan aynı şekilde yapılıyor ama yine 30 nolu ucdan anahtara bir kablo daha çekiliyor sanırım söyleme istediğiniz de buydu
.:: mstTECH
 
Arkadaşlar her yolu denedim olmadı, yeni röle taktım yine farketmedi. Ben de bu sefer röleyi iptal edip aküye direk bağladım çok iyi çalışıyor şimdi camlar. Tek sorun aküye bağlayınca cam anahtarlarının ledleri sürekli yanık kalıyor onunda çaresini buldum.Far anahtarının içinde ufak bir led var onun bir ayağını parklara veya kontağa bağladığım zaman sorun çözülecek Bunun içinde, anahtarın içine ince bir kablo çekip ledin anoduna bağlayacağım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,470
Kullanıcılar
449,889
Son üye
1 Levent plaza

Yeni konular

Geri
Üst