Otomatik Besleme Tavsiye

Katılım
8 Ara 2018
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
38
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar.Size danışmak istediğim bir husus vardı.Bugune dek kime danıştıysam ya o olmaz dedi örneğini gösterincede ona ar-ge ayrılmaz dedi.Son kez size de sormak istedim.

Düşündüğümüz ürün gıda veya ambalaj paketlemesinde kullanılan yatay bant üzerinde ilerleyen bir makine.Ülkemizde bunu yapan birçok firma var ancak makine en az 5 insana ihtiyaç duyuyor.Çinli firmaların yaptığında ise beslemeleri eli yatkın bir kişiyle idare etmek mümkün.Oradan al getirt diyenlere güncel kurla çarptığımızda yaklaşık 400-500 bin gibi bir rakam ortaya çıkıyor ve yedek parça ve servis sorunu oluyor.Sizden ricam şu: Bu makineyi komple olmasa da beslemesini yapabilecek bir firma veya kişi tanıyorsanız veya bu konuda şu malzemeleri al,şuraya git diyebileceğiniz bir yer/kişi varsa memnun olurum.

Ülkemizdeki makine örneği:


Çin menşeili bir firmanın makinesi;

 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Ülkemizde yapılamayan makine yok daha dün makine yapan bir arkadaşımla bu konuyu konuştuk makine yaptırmak maliyet işi hele hele ilk yapılan bir makine ise bu maliyetleri biraz daha arttırıyor önce siz bu iş için bir bütçe çıkarmalısınız bu bütçe ile makine yapan bir firmaya gidip bütçem bu kadar bana makineyi yaparmısınız demelisiniz bir çok kişi:Makine yaptıracağım hem ucuz hem kaliteli olsun diye bakıyor daha önce çalıştığım Güney Kore li bir firma makine yapan bir firmadan makine istedi makine yapıldı çalışmalara başlandı fakat çalıştığım firma makine bitmeden ödeme yapmam dedi makine firması 25-30 bin tl harcadı ve çalıştığım firma ben makineyi almaktan vazgeçtim dedi söze dayalı anlaşma olduğu için ve makine sadece o fabrika için yapıldığından yapan firmanın elinde kaldı.
Ayrıca makine yapalırken bir firma eleman başına yıllık 10 bin dolar olarak hesap yapar yani bir iş yapılırken 5 kişi çalışıyorsa 5*10000=50000 dolar işçilik maliyeti yapılır bu makineyi 1 kişi çalıştırırsa yıllık 40000 bin dolar kar elde edilir diye bir hesap vardır bu makine sürekli çalışacağı için elde edielcek personel giderinden kar yıl olarak artacaktır
Eğer bu konuda ciddi olarak yatırım yapacaksanız tanıdığım firmaları önerebilirim
 
Cevabınız için teşekkür ederim Aslında olaya iki yönlü bakmak gerek.Birinci tarafta makine üreticisi var ve kendi açısından haklı.Diyor ki üretici bu makinenin fazla sürümü yok ve ben buna arge ayırıp yaparsam sadece sana özel fiyatı şu olur.Kesinlikle haklı.Zaten talep olsa otomatik olarak firmalardan biri bu işi geliştirir ve yapardı.İkinci açıdan bakarsak bizde haklıyız,paketinde çok cüzi bir kár kalan bir ürüne o kadar para yatırmaya kimse cesaret edemiyor.
Şimdi benim asıl istedigim şey su ve eminim Ostim gibi yerlerde bu işi yapabilecek kabiliyette kişiler vardır.Bu makine peçete,kürdan,ıslak mendil,tuz,çatal,kaşık ve bıçağı otomatik beslemeyle alabiliyor.Bunu tek bir firmanın yapması demek bu makınelerin hepsini ayri üreticilerden alıp,motor ve sensörlerle senkronize etmesidir.Bu üreticiye çok meşaketli geliyor.Biz sadece çatal ve kaşığı otomatik alabilecek videodaki gibi robotik kol yapabilecek bir yer/kişi aramaktayız İlginiz için teşekkürler
 
Yıllar yıllar önce buna benzer bir makineyi scara robot la yapılmışının video sunu görmüştüm. Video linkinide ben bundan arıyorum diyen bir kişi vermişti. O tarihte (2007-2008) 1 ünite scara robot kol için 120bin euro istenince proje ışık hızında rafa kaldırıldı. Ostimde, İkitelli de, Bayrampaşa da bu işe eğilecek birileri vardır. Uzun soluklu ve maliyetli olacağını da zaten biliyorsunuz.
 
Mailime baktım otomatik beslemenin tanesine 7000 dolar fiyat biçmiş yabanci firma.Sadece beslemeyi al ordan diye siracak arkadaşlar vardır belki vermiyorlar
 
Elinizde manuel beslemeli bir makine varsa mevcut olan bu makineye otomatik besleme sistemi eklenebilir. Yakında bir yerdeyseniz görüşelim mevcut makineye otomatik besleme eklentisi konusunda yardımcı olurum.
 
Beypazarındayım haftaya Ankara'ya gelecegim.Manuel makine özellikle almıyoruz,külfetinden dolayı.Ama bu iş çözülürse piyasada 40/45 civarı hemen alırız
 

Forum istatistikleri

Konular
128,100
Mesajlar
914,976
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst