Otomasyon ve Mesleki Gelişim

Katılım
17 Ağu 2010
Mesajlar
630
Puanları
1
Arkadaşlar otomasyon da pano imalatında çalışan kişiler en fazla 1500 alıyor oysaki benim calistigim yerde 2 yıllık otomasyon mezunu var hem teste giriyor hem proje çiziyor 2500 3000 civari maaş alıyor. Bu sene bende otomasyon kazandın 2 yıllık benimde. Kendimi. Geliştirmem için hangi programlari hangi programlari önerırsiniz ızmirde bu tarz bildiğiniz kurslar varmı neticede turkiyedeki egitim. Sistemi. Malum okulda pek bi. Şey öğrenilmyr
 
evetancak imalatçı değil bu bahsettiğim 2 yıllık okumus ve sadece teste giren çizim apan ve proğram yazan
 
piyasada çizim yapabilen program yazabilen ve montaj yapabilen kişiler 3000 alır normaldir.çünkü o yeterlilikteki kişiler o parayı hakeder.soruna gelince eplan çizim programı ve simatic step7 öğrenirsen ayrıca touch panel de yazabilirsen 3000 den fazla alırsın buna emin ol.
 
Bu rakam biraz fazla gibi, mesaisiz mühendisler bukadar alamıyor. Olay sadece çizmekle bitmiyor, projenin arkasında durup sorumluluk alınıyor. Sadece programlamak, tasarlamak yeterli değil yöneticilikte gerekir.
 
Dediğiniz skill bende de mevcuttur. istanbulda 2000 üstü vermiyorlar. Marmara bölgesinde de 1500 veriyorlar. Heveslenmeyin yani :) Seyahatten dolayı mesai ücreti dışında para alındığı için 2500ü bulur en fazla.
 
Geçenlerde 3 haftada 8500 TL aldım bir işten . simatik den falan çakmam, eplanla işim olmaz. bahsettiğiniz ücretler çok düşük ben o ücretleri hamallık yaparak kazanıyorum.
Etiketlerin iş yaptığı devleti yönettiği bir devletde adalet terimlerini kullanmak ahmaklık olur.

Zenginin köpeğinin içtiği sütü fakirin çocuğu içemiyorsa bana bu dünyada adalet den bahsetmeyin. (der adamın biri)

Saygılar..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst