Otomasyon ve C# ?

srtcsn

Üye
Katılım
5 Nis 2010
Mesajlar
23
Puanları
1
Merhaba Arkadaşlar,
Benim elime C# öğrenme fırsatı geçti ücretsiz bir şekilde, vaktimde var ama kontrol ve otomasyon alanında C#'ı nerelerde kullanabiirim? yani Eğer kullanamayacaksam başka şeylere vakit ayırmam daha mantıklı olabilir diye düşünüyorum.Yardımcı olursanız sevinirim işin içinden çıkamadım.
 
Son düzenleme:
Merhaba,
Profesyonel olarak uğraş verecekseniz,Otomasyonda PC tarafındaki yazılımları da siz yazabilir hale gelebilirsiniz.Hayırlısı olsun,başarılar.
 
c# = Plc sizi kimse tutamaz hayatınızda başarılar
 
Geleneksel otomasyon cihazları üzerinde genelde C# gibi diller bir işe yaramaz, çünkü bu cihazların kendine has programlanma yöntemleri vardır. Eğer spesifik olarak PC ya da embedded cpu'lar üzerinde çalışabilecek bir yazılım ihtiyacı var ise (Ki genelde piyasadaki HMI çözümleri iş görür) ve parantez içerisinde belirtilen ürünler çözüm sunamıyor ise C#, C++ ya da VB gibi araçlar devreye girer. Her durumda bilgiden zarar gelmez ancak C# öğrenince bütün otomasyon programlarına hakim olacağım yanılgısına kesinlikle düşmeyin. Size sadece + puan kazandırır. Genel anlamda asıl işi otomasyon yazılımı olan bir kişinin 100 proje içerisinde C# ile çalışma olasılığı yalnızca 5 dir.
 
çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. askere gitmeyi planlıyorum ağustosta, okulum haziranda bitiyor ama kursa başlarsam 6 ay sürecek ve askerlik aralık ayına ertelenecek. sizce askerliği ertelediğime değermi peki?
 
askerliği ertemeleye tabiki değer düşman çiçekdağına gelmedi ya savaşa hazırlanalım :) ama kesinlikle kış ayınada askere gitme. nisanda askere git zannedersem kısa dönemsin yani poşetsin :)
 
haziranda okul bitiyor, ben ağustosta gitmeyi planlıyorum ama bu kurs 6 ay sürüyo :) yani ekimin ortasında bitiyo.. bazı kişilere danıştım askerliği erteleme yani o kurs için askerlik ertelenmez dedilerde arada kaldım :) kısa dönem olma ihtimali var :) yani 12ay çıkarsada yapacak bişey yok tabi :)
 
şahsi fikrim ve kendiminde uyguladığım olan,askerliğinden önce sana tecrübe kazandıracak bir kaç işte çalışman.ve birde eline böyle bir eğitim imkanı geçtiyse değerlendir.bir iki yıllık bir tecrübe askerlik dönüşü daha faydalı olur kanımca.
 
çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. aslında sert bir şekilde kafama koymuştum askere gitmeyi ama şimdi kafam karıştı :) bunu biraz daha düşünmem lazım sanırım..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,621
Kullanıcılar
449,933
Son üye
selcukbatman54

Yeni konular

Geri
Üst