Otomasyon ve C# ?

Arkadaşım C# öğrenme fırsatı eline geçtiyse kesinlikle kaçırma ve değerlendir. Ayrıca nisanda yada ağustosta sakın askere gitme aralıkta git. Aralık celbi en yatış celb dir çünkü aralık döneminde yığılma çok olur arada kaynar teskereyi alıp dönersin. Ağustos celbi en kötü dönemdir. Bazı bölüklere neredeyse bir poşet düşer. bütün işler o poşete kitlenir.
 
C# şu an sektörde genel geçerliliği fazla olan bir dil. Çoğu otomasyonlar C#' ta yapılıyor. Aslında olaya C# dilinden bakmak yanlış kalır.
Şöyleki nesne tabanlı programlama dillerinin hepsi sektörde iş görüyor. Yalnızca C# öğrenmekte yetmiyor. Otomasyon üzerine yoğunlaşacaksan en azından MS SQL bilmen gerekiyor. Portlar üzerinden çalışırım diyorsan bu sefer de elektronik bilmen gerekiyor. En azından bir pic nedir nasıl programlanır vb. gibi şeyleri bilmen gerekir.

Elinde fırsatın varsa kaçırma derim.
 
bende arkadaşımla hemen hemen aynı durumu paylaşıyorum. 2 yıllıkelektronik mevzunuyum. C# eğitimine askerden önce gitmeyi planlıyordum hatta gidicektim ama tam programlamaya yeni ısınmışken askere gitmeni tavsiye etmem. İster istemez öğrendiğin bazı şeyleri unutursun. Sana tavsiyem C# öğren 1-2 yıl bir tecrübe edin onddan sonra askere git.
Ben de ileri seviye plc eğitimlerini bitirdim şu andda ve c# kursuna yazıldım önümüzdeki hafta başlıycak senin gibi 6 ay sürecek.

Bazı otomasyon işi ile uğraşanlar C# ı gereksiz olarak görüyorlar fakat otomasyon sektöründe artık c# gittikçe önem kazanıyor.
Çünkü artık çoğu insan ladder ile plc programlıyabiliyor ve sistemler gün geçtikçe spesifikleşiyor. Bu yüzden bazı plc firmaları c ve c# gibi programlama dillerine yöneldiler.

Başarılar diliyorum
 
merhabalar.konu açılalı yıllar olmuş ancak belki okuyup yardım eden çıkar diye soruyorum.Soruyu uygun olmayan bir yere yazdıysam şimdiden özür dilerim.
Üniversite öğrencisiyim daha önce Siemens plc üzerinde otomasyon eğitimi aldım.tia portal biliyorum.ayrıca robotstudio simülasyon eğitimi de aldım. şu aralar c# ile uğraşıyorum.acaba bütün bu bilgilerimi ortak olarak kullanabileceğim hem c# ı kullanıp hem otomasyonla ilgili bir proje konusu ne olabilir? yardımcı olursanız sevinirim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,100
Mesajlar
914,976
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst