Otomasyon Teknolojileri Laboratuarı Açıldı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Katılım
7 Şub 2011
Mesajlar
68
Puanları
1
Yaş
39
Avrupa ve Japonya tarafından Yıldız Teknik Üniversitesi(YTÜ)Elektrik ve Elektronik Fakültesi Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Bölümü'nde kurulan Omron OtomasyonTeknolojileri Laboratuarı'nın açılış töreni Bilim Sanayi veTeknoloji Bakanı Nihat Ergün Haberleri'>Nihat ErgünHaberleri'>Nihat Ergün ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun katılımıyla gerçekleşti.

Omron Elektronics'in Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'nde en son teknolojilerle donatarak kurduğu Omron Otomasyon Teknolojileri Laboratuarı açıldı. Laboratuarın açılışı için gerçekleşen törene; Bilim, Sanayi ve TeknolojiBakanı Nihat Ergün Haberleri'>Nihat Ergün Haberleri'>Nihat Ergün ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Omron Avrupa CEO'su Shizuto Yukumoto, Japonya İstanbul Başkonsolosu Katsuyoshi Hayashi ileakademisyenler ve öğrenciler de katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Yıldız Teknik ÜniversitesiRektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, "Teknolojinin bu kadar hızla geliştiği bir ortamda Üniversitelerin mevcut teorik ve pratik bilgi ihtiyaçlarının değişmesi ve çeşitlenmesi laboratuar olanaklarının iyileştirilmesini kaçınılmaz bir hale getirmiştir" dedi. Omron Otomasyon Teknolojileri Laboratuarının Üniversite ve sanayi işbirliğini teşvik etmek açısından da önem taşıdığını anlatan Yüksek, laboratuarın kurulmasına destekveren herkese teşekkür etti.

Toplumsal değişim süreci için bilim, yazılım ve otomasyon

Törende konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün Haberleri'>Nihat Ergün Haberleri'>Nihat Ergün ise; açılışı yapılan laboratuarın önemine dikkat çekerek, "Bu tesislerden yararlanan öğrencilerimiz, akademisyenimiz karşılaşabilecekleri birçok soruna çözüm bulabilecekler, yeni sistemlerin ışıklarını yakabilecekler. Toplumsal değişim sürecini yazılım, bilim ve otomasyon gibi sektörlerde yakalamak mümkündür. Yazılım ve otomasyon alanında geliştirilen ürünler sadece kendi sektörlerini değil tüm sanayi ve ekonominin başarısını etkilemektedir. Bu sektörlerin başarılı olması sağlıktan kamu yönetimine kadar her alanda katma değeri artırmak anlamına gelir" dedi. Yeni dönemde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yapacağı çalışmaları anlatan Bakan Ergün, Amerika'daki ünlü silikon vadisine benzer nitelikteTürkiye'nin Türkiye'nin bilişim vadisinin kurulmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. Bakanlığın yürüttüğü Sandes projesi, Ar-ge merkezleri, Teknopark uygulamalarının özellikle bilişim, yazılımın ve otomayon gibi dalların gelişmesine katkı sağlayacağını vurgulayan Ergün, "Mesela tekno girişimi desteği ile genç arkadaşlara teknolojik fikirleri hayata geçirmek için 100 bin Türk lirası hibe veriyor. Bugüne kadar yaklaşık 500 arkadaşımızın yararlandığı bu programla çok önemli projeler hayata geçiyor. Önümüzde ki yıldan itibaren her yıl 500 projeyle genç arkadaşlarımızı desteklemeye başlayacağımızı bir kere daha hatırlatıyorum. Genç arkadaşlarımızı bu desteklerden özellikle yararlanmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Bakan Ergün, Esenler Belediye Başkanı Göksu ve YTÜ Rektörü Yüksek ile birlikte laboratuarda incelemelerde bulundu. Açılışın ardından Bakan Ergün ve beraberindeki ekip Kampüs içinde bulunan 527 yıllık Otoğ-ı Hümayun'u ve Teknopark'ı gezdi.
 
Teşekkürler..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,942
Kullanıcılar
449,610
Son üye
cagriaytmz

Yeni konular

Geri
Üst