Otomasyon Panosunda Cam sigorta kullanımı

Katılım
15 Ağu 2017
Mesajlar
259
Puanları
16
Arkadaşlar Merhaba ;
Plc kontaktör vb. olan otomasyon panomuzda 24vdc güç hattını bölümlendirirken cam sigortalar ile ayırıyoruz. Mesela plc nin beslemesine 1 cam sigorta başka elemanın beslemesine başka bir cam sigorta gibi. Fakat neden cam sigorta kullandığımız hakkında bir bilgim yok.Bunun özel bir sebebi mi vardır ? yoksa normal otomat sigorta da kullanılabilir mi ? Cam sigorta nelerde kullanılır ?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Normal otomat sigortalar alternatif akım içindir.
Doğru akım için olan otomatik sigortalarda var elbette ama fiyatı cam sigortaya oranla pahalı bu yüzden cam sigorta tercih ediliyor
 
Buşonlu sigortalar otomatik sigortalara göre daha hızlı tepki verirler akım sınırı aşıldığı an içindeki tel erir. Otomatik sigortalar öyle değil ama belirli bir kat sayıları var atmak için mesela C16 A bir sigorta belirli bir süreliğine 3 katına kadar akım geçişine izin verir ama buşonlu sigortada bu olay yoktur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,105
Mesajlar
915,013
Kullanıcılar
449,805
Son üye
berkayk304

Yeni konular

Geri
Üst