Otomasyon Panosu Yapımı

nosempre

Üye
Katılım
23 May 2012
Mesajlar
7
Puanları
1
Arkadaşlar Merhaba,

Bir otomasyon pano proje ve dizaynı yapmak istiyorum. Toplam 3 adet motor sürücüm var. Bunlar için bir pano yapmam gerekiyor. Ayrıca E-Stop, Kaçak Akım rolesi vs'de olması gerekiyor. Bu konuda bana yardımcı olabilecek birileri var mı acaba ?

Teşekkürler şimdiden.

Saygılarımla
Deniz
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sana nasıl bir yardımda bulunulmasını bekiyorsun.Yardımcı olacak kişi ne yapacak.Panoyu kurup çalıştıracakmı.Yani kısacası panoyu ücretsizmi yaptırıp çalıştırmak istiyorsun.
 
Merhaba,

Pano nasıl yapılır öğrenmek istiyorum. Bilgisayar ortamında nasıl tasarlanır ve hangi şalt malzemeler kullanılır bağlantıları nasıl olur gibi bir döküman yada video.

Ayrıca malzemeleri benden işcilik alarak pano yapacak birileri varsa görüşmek isterim.

Teşekkürler
 
dostum bu işin videosu veya dökümanı varmı bilmiyorum belki meb modüllerinde belki vardır.işçiliğini yaparız yapmak istediğin panoyu anlat yeterli.
 
Sistemde 3 adet motor'u kontrol eden motor sürücüsü mevcut. Bunların şok bobinleri, frenleme dirençleri, motor koruma roleleleri ve şalterleri olacak. Ayrıca acil stop düzeneği olacak. Ayrıca projelendirmesi de yapılması gerekiyor. Eğer yaparsanız görüşmek isterim.

teşekkürler
 
İşi yapabilecek arkadaşlar iletişim bilgilerini mesaj atarlarsa sevinirim. Malesef özel mesaj hakkım yok.
Teşekkürler
 
tam olarak ne yapmak istediğinizi bildirirseniz daha kolay yardımcı olunabilir.Motor sürücüsü zaten frenleme yapar, motor koruma rölesi diye ayrı bir röle mi var bilmiyorum ama motor koruma şalteri koyulur. Öncelikle sürücülerin boyutları ve panoya yerleştireceğiniz malzemelerin nekadar yer kaplayacağı ölçülmelidir.Ayrıca bu 3 motor neye gör e hangi durumlarda çalışacak.Daha geniş bilgi verirseniz iyi olacak. Saygılar..
 
arkadaşım yaparız sen sadece motor sürücülerle neyi süreceğini ani duruş kalkış olup olmadığını sistemin ne olduğunu anlat.sisteme frenleme direnci gerekip gerekmediğini anlamamız lazım.şok bobini gereklimi sizce acil stop düzeneği kolay motor koruma şalterine gerek yok sürücülü sistemlerde.e mailim [email protected] buraya yazarsan sevinirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,129
Mesajlar
915,280
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst