Oto radyatör motoru kontrol devresi

Crack

Üye
Katılım
10 Ara 2018
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
41
Konuyu yanlış yere açıyorsam affola.

Bir soğutma projem için kontrol devresine ihtiyacım var
Elimde oto radyatörü ve radyatör motoru mevcut, Şuan havalar serin ve soğutma ihtiyacı düşük olduğundan 12v motoru 5v güç vererek gürültüsüz çalıştırabilmekteyim.
İleride gerek yükün fazlalaşması gerek havaların ısınmasıyla birlikte bu fan motorlarına yavaş yavaş hızlandırabileceğim bir devreye ihtiyaç duymaktayım.
Net ölçüm yapmamakla birlikte tahmini 6-8 ah akım çektiklerini düşünüyorum, elimde toplam 5 motor mevcut dahada artırabilirsem diye 50 ah civarı bir devreye ihtiyacım var.
12 volt 80 amper güç kaynağımdan besleme yapabilirim, Nasıl bir çözüm önerebilirsiniz.
Not: Elektronik konusunda sadece giriş seviyesindeyim hazır uygun bir sistem olursa daha makul olur.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
pwm motor sürücü olarak arayın internette bir çok şema bulunmakta kolay gelsin...örnek olarak bakabilirsin https://www.direnc.net/9-60v-60a-di...MIiqWkgNiV3wIVyZAYCh3bQAUgEAQYAyABEgKMQfD_BwE Elektronik konusunda sadece giriş seviyesindeyim dediğin için önerdim...yeniden yapayım diye uğraşma diye...kolay gelsin...
Bu cihaza 12 volt adaptör bağladığımızda, 0 - 12 volt arasına istediğimiz voltajı alabiliyoruz değilmi?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst