Oto merkezi kilit ile yön kontrol dc motor silecek motoru kontrol etme

emre66382

Üye
Katılım
3 Ağu 2017
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
26
Merhaba arkadaslar merkezi kilit ile silecek motorunu veya dc motorunu sag veya sola dondericek sekilde nasil kontrol edebiliriz daha once yapan varmi veya bana fikir vermek istiyen ? :)
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Direk icinden köprüleyerekmi yapayim ? :/
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/oto-merkezi-kilit-ile-yön-kontrol-dc-motor-silecek-motoru-kontrol-etme.130455/

Nasıl bulamıyorsunuz eskiyi hadi unut nerdeyse aynı dakikada konu açılmış, şema mevcut bu yeterli mi, yapabilecek misiniz?
yonetici bey biliyorum o konuyu o arkadasimiz lamba bağlıyor ben ise dc motoru sag sola döndürmeye çalışıyorum cok farkli konular
 
amacın ne onu desen, hangı malzeme ıle bunu yapmak ıstıyorsun.
 
amacın ne onu desen, hangı malzeme ıle bunu yapmak ıstıyorsun.
Simdi ben dc motoru uzakdan kumanda ile çalıştırmak istiyorum mesela a tusun basinca sağa b tuşuna basınca sola dönucek sekilde ben bir merkezi kilit sistemi ile bu şekilde calistirabilirmiyim
 
4 röle/butonlu uzaktan kumanda kartları var. Vınc uakdan kumanda diyede gecer. Onlardan bul, sekıl tipini yaz yardımcı olalım. Bırde motor gucunu belirt.
 
sw1 ile sw4 ü kısa devre ettiğinde bir yöne sw2 ile sw3 ü kısa devre ettiğinde diğer yöne döner. motorun akımına uygun röle kullan. istersen 4 tane kontaklara paralel kondansatör veya ters diyotta bağlayabilrsin. kondansatör 4 tane 100nf. diyot 4 tane 1n4007.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst