Oto elektrik mi mekanik mi?

Asdas23

Üye
Katılım
31 May 2023
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
19
18 Yaşındayım açık liseyi yeni bitirdim çıraklık okuluna gireceğim oto tamir için,
oto mekanik, elektrik, elektromekanik diye dallar var hangisinde işsiz kalmam?
bir de usta oldum diyelim iş arıyorum meslek lisesi veya ön lisans gibi eğitimim olmadığından işe almazlar diye korkuyorum bu ne kadar etki eder?
 
Elektromekanik....Devir elektrikli araçlara doğru gidiyor ve bu tip araçlar sensör ve elektronik ile dolu.
 
Elektromekanik....Devir elektrikli araçlara doğru gidiyor ve bu tip araçlar sensör ve elektronik ile dolu.
Elektromekanik tam olarak ne anlamadım açıkcası internetde de pek bir şey bulamadım rica etsem açıklar mısın?
 
elektrik- elektronik- elektromekanik veya mekatronik, her zaman çok geniş bir yelpazedir. burada okurken her şeyi öğrenirsin (öğretiler) ama nerdeyse hiç bir şey öğrenemezsin. burada sen kendi yolunu çizeceksin- çizmelisin. lütfen hayalini kur. önce çırak kalfa arası (artık öyle) ya bir otomotiv servisinde yada özel bir serviste (tamirhanede) çalışmaya başlayacaksın. acemilik hepimizin başından geçti ve pişeceksin. bu arada kendine biraz vakit ayır ve yine dışarıdan işletme oku. piyasayı öğrenir ve ticaretini yaparsan iyi bir servis sahibi olabilirsin. sanayi sitesinde dolaşırsan otomotiv sektöründe elektrikçisi ayrı, motorcusu ayrı, mekanikçisi ayrı beyincisi ayrı, yani ayrı da ayrı. hepsini bilmene gerek yok sadece bir konuda ustalaş uzmanlaş. benim gibi her şeyden anlarsan bir b*k olamazsın.

https://mtegm.meb.gov.tr/kalfalik_u...romekanik/oto_elektromekanik_teknolojisi.html
 
Son düzenleme:
Elektromekanik tam olarak ne anlamadım açıkcası internetde de pek bir şey bulamadım rica etsem açıklar mısın?
Düz olarak mekaniğin elektronik ile kontrol edilmesi durumu. (çok kabaca) Aslında mekatronik gibi ama yazılım tarafına bulaşmaz elektromekanik. Araçlarda zaten,yazılıma müdahale etmek çok doğru ve istenen bir şey değildir. Otomotivden örnek vermek gerekirse bildiğimiz tüm kısaltmalarla anlatılan sistemler var ya (ESP, ABS, ASR,EBD, ) onlar ,Otomatik park freni, klima sistemleri v.s elekromekaniktir. Bunlara ek olarak sadece Euro V seviyesinde motorda 20-25 civarında sensör vardır mesela bunların kontrol ettiği sistemlerde elektro mekanik sayılabilir.

İleriye dönük şöyle bir problem var. Oto elektrik işi Can Bus nedeni ile ölmek üzere , zira Can bus bildiğimiz anlamda oto elektrikten ziyade internet/intranet gibi çalışıyor artık.

Oto mekanik ise zaten ayağa düşmüş vaziyette. Sanayide ki her usta mekanikçi artık.

Dolayısı ile bana kalırsa bu meslekte ileriye dönük uzmanlaşmak istiyorsan elektro mekanik sistemler ideal.

Ek olarak Elektrikli araçlar iyice bu sistemler üzerine kuruluyor artık ve sektörü domine etmek üzereler. Siz uzmanlaşıncaya kadar piyasadaki ağırlıkları inanılmaz artacaktır zaten.
 
Merhaba bende Ar-kur-Tek ile aynı görüşte yım. Elektrikli otomobil klasik oto elektrikten çok farklı. Mesela Almanya'da bir yeğenim var. Elektrikli otomobil teknolojileri alanında eğitim görüyor.
Oto elektrik ve oto tamir tabiki geçerlidir. Ama rakip çok. Elektro mekanik daha mantıklı geliyor
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,901
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst