oto anfi sorunu

Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
70
Puanları
1
Yaş
32
oncelıkle iyi akşamlar söyle bir anfi sorunum var m acoustic 4100 4 kanallı anfım var sorunu 4 yıldır sorunsuz kullanıyordum ses geliyo 10-15 sn sonra kesılıyo gelıyo gidiyo hışırtı sesı gelıyo blli bir süre dinlendıkten sonra duzelıyo biraz power ışıgıda yanıp yanıp sönuyo nasıl bir sorunu vardır acaba neresı yanmış olabılır bugun söktum yanık bır yerıde göremedım koku falanda yok yardım edecek arkdslara tskler
 
@babayorgun01 lcrmetre bulabilirseniz kondansatörleri kontrol edin üzerinde yazan kapasite değeriyle uyuşuyor mu. Devre üzerinde tozlanma vs. varsa bunları temizlemek faydalı olabilir. Cihazı görmeden arızası şudur demek zor pek çok ihtimal olabilir. Birde anfinin çıkış transistor veya mosfetlerini kontrol edin.
 
anfı sıfır gıbı içi temız kondansatörlerde patlak olan da yok saglam çıkış yanmasında hiç ses çıkmazmı acaba ilk çalışmada 2 dk falan çalışıyor
 
Anfinin besleme katını kontrol edin. Kondansatörlerin arızası bazen patlama olmuyor açık devre kısa devre veya zamanla değerinin değişmesi gibi arızalar da olabiliyor.
 
En sevmedigim ariza turu.. Cihaz hic calismasa derizki surayi kontrol et.. kolay gelsin. @T-Tech arkadasimizin onerisi uzerine kondansatorleri kontrolle baslayiniz.

Bir ton yazi yazmistim telefonda oldugum icin yanlis tusa bastim gitti..

Yazimin kisasi cihazinizda isinan parca varmi kontrol ediniz. Kondansator yada yari iletkenleri test ediniz.

Edit: power isigi yanip sonuyor ise dikkatinizi oto anfinizin besleme katina yoneltiniz. Buyuk ihtimal smps ile voltaji yukseltip anfiyi besliyor. Iki durum olabilir.

1 smps arizali yuklendikce su koyuveriyor
2 anfi arizali asiri akim cektikce smps korumaya geciyor.

Smps beslemenizi kontrol ediniz gerekirse anfiyi devreden ayirip voltaj takibi yapiniz saglamsa anfiyi baglayip yukte voltaj takibi yapiniz.
 
Son düzenleme:
tşkler cevap veren arkdşlar için kontrole başlıyacam bugun
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,597
Son üye
CTure

Yeni konular

Geri
Üst