Otc robotlar hakkında

jipsy

Üye
Katılım
4 Eyl 2007
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
39
Selam arkadaşlar

Bir arkadaşım firmasına AII-V6L Otc robot ve DM 350 otc kaynak makinası ve pozisyoner alacak. Bu makinalar ile birlikte touch ve arc sensor adı altında programlarda almak istiyor. Ancak bu programlar için 6.000 avro fark istiyorlar. Bu nedenle bu programları kullanmış veya otc robotlar ile çalışmış arkadaşların fikrini almak istiyorum. Otc robotlar nasıl firmanın teknik desteği ne kadar sağlam vs gibi konullarda görüşlerinizi belirtebilirseniz sevinirim.

İyi Çalışmalar

Jipsy
 
OTC Gayet sağlam ve hem yazılımsal hem de donanımsal olarak kolay bir robot. Gazaltı kaynağı uygulamaları güzel, Ancak Türkiye'de çok yaygın değil. Bana kalırsa KUKA ya da ABB almasını öneririm. Hem teknik hem programlama hemde yedek parça olarak Türkiye'de destek konusunda asla sıkıntı yaşamaz. Bahsettiğiniz programlar Otomatik TCP ayarlamak için gibi amaçlarla kullanılıyor. Örneğin parçanızdaki küçük değişimleri otomatik olarak hissederek kendini ona göre tolare edip doğru kaynak atılmasını sağlıyor. Fiyatı bana göre gayet normal.

Tracking Sensors & Deviation Finders - Arc Welding & Robotic Equipment - OTC DAIHEN Inc.

OTC'nin hakkını yiyemem. 3 tane gazaltı uygulaması yaptım ve bu zamana kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Ancak ben her zaman projelerimde özellikle KUKA ya da ABB'yi tercih ederim.
 
cevabınız için teşekkürler. Aldığımız projenin aciliyetinden dolayı OTC ile anlaştık. Dediğiniz gibi önceliğimiz abb kuka ve fanuc idi. Ancak bu firmalar teslim süresi için 2-3 aya kadar süre verdiler. Özellikle abrotech firması sağolasun 3 haftamızı yedi ve sıfır fiyatına 2-3 aylık makinayı vermeye çalıştı :)
Neyse sonuçta otc de karar kıldık. Umarım bir sorun yaşamayız. Arc ve touch sensing ile senkron motion yazılımları ile birlikte alıyoruz.
Hayırlısı artık
 
Hayırlı olsun. OTC konusunda anlaştığınız firmadan mutlaka eğitim ve full dökümantasyon isteyin. Çünkü robot işinde acemi firmaların en çok yaptığı hata makinenin tüm manuallerini üreticiden almamalarıdır. Üzerinden biraz zaman geçtikten sonra da ilgili dökümantasyon gerektiğinde sağdan soldan bulmaya çalışmaktalar. Bu işler otomasyon sektöründe bulunanların tekelindedir. Yani kolay kolay bulunmaz bulunsa da bir maliyeti olacaktır. Siz sorunu kökten çözün ve anlaştığınız firmaya bunu net bir şekilde belirtin. Dökümantasyon, Program yedekleri, ve kurulum medyaları mutlaka size teslim edilsin. Robotik bölümüne bakın en az 20 tane konu bulursunuz ABB döküman lazım, KUKA döküman yardım vs.
 
uyarı için teşekkürler
iyi çalışmalar
 
bursada ROBOTMER firması var robot ihtiyacı için olarla da iletişime geçebilirsin ABB FANUC biz çalışıyoruz.
 
Teşekkürler

Arkadaş OTC (Gedik) marka robotu aldı. 2000 boy açan 2 pozisyonerli ve kaynak makinalı bir model aldı. Şimdilik demo makina ile çalışıyoruz belirli problemler var ama esas yeni model makina geldiğinden umarım bu problemleri de aşacağımızı umuyorum.

Not: abrotech ile görüşmelerimiz olmuştu. Aman dikkat diyorum ürün alacaklar ne alacaklarına dikkat etsinler. Bize az daha kullanılmış makinayı sıfır fiyatına vereceklerdi. Birde utanmadan makinayı 150-200 saat kullacaklar birşey olmaz dediler vede garantiyi 1 yıla indiriyorlardı. Başka firmalardanda bunun gibi işler yaptıklarını öğrendik. Onun için robot alacakların bu tür dalaverelere dikkat etmelerini öneriyorum.
 
nasıl OTC robottan memnunmusunuz , bende merak ediyorum OTC yi
 
Şu an için tam randımanla kullanamıyoruz. Bize verilen robot demo robot olduğu için biraz hırpalanmış onun için 1 ay sonra gelecek olan esas robottan sonra yorum yapılabilir. Gelecek robot holley shaft dedikleri kaynak telinin gövde içinden giden modeli (http://www.daihen-usa.com/products/view/4) umarım bunda kaynak daha iyi olacaktır. Robotu programlamakta zorluk çekmedik şimdilik. offline programı yeni robotla beraber geleceğinden ve eğitimde esas o zaman verileceğinden tam bilgi verme şansım olmuyor şu anda. Ama pendant ı kötü tasarımlı. Yani sanki sovyet yapımı eski ladalar gibi :) diğer robotlardaki gibi can can lı değil. Ama sonuçta iş görüyor kullanımı zor değil.
Esas robot gelince daha fazla detay vermeye çalışırım.
Sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım

İyi Çalışmalar
Jipsy
 
önemli olan robot değildir aslında , robot dediğin 6 servo eksen ( önemli olan motor lar ve konstrüksüyon ) , kullanım kolaylığı ( user friendly ) ve uygulamaya yatkın ekipman kullanılmış olması ve ve en önemlisi tabiki robotun arkasındaki entektratör teknik servis desteğidir , abb iyi diyosunuz evet abb kullanım açısından kolay bir robot , fakat ab rotech olmasaydı abb yi kim alırdı sizce , bu tamamen entegratörün teknik gücüyle alakalı , gerçi rotechin eski gücünden eser kalmadı , zaten abb istenbula geldi , iş bitti.

OTC uygulamadan robot üretimine geçmiş bir firma yani önceden kaynak makineleri yapıyormuş sonra robota geçmiş , bu çok önemli bir detay , OTC gazaltı robotları kesinlikle iyidir , motomanda aynı şekilde , yani baktığınızda hepsinin avantajı ve dezavantajı vardır.Dediğim gibi önemli olan fiyat ve teknik destek paremetresidir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst