Osiloskop

ufukcu33

Üye
Katılım
1 Ara 2016
Mesajlar
45
Puanları
1
Yaş
34
Kart tamiri ağırlıklı dükkan açacağım osiloskop şartmı ölçü aletlerindeki hz yi kullansam idare edermi.

Kart tamiri ağırlıklı dükkan açacağım osiloskop şartmı ölçü aletlerindeki hz yi kullansam idare edermi.

Birde bu VI tester cihazını kullanan öeneren arkadaşlar varmı.
 
Sadece frekans ölçmek istiyorum derseniz ölçü aletlerinin Hz kademesi yeterli olabilir. Ama siz dalga şekli, duty cycle (bazı ölçü aletlerinde frekans ile birlikte duty cycle'da ölçülebiliyor.) tarzı şeyleri inceleyeceğim diyorsanız osiloskop daha iyidir. Siz tam olarak neyi amaçlıyorsunuz?
 
Neyi tamir ettiğine bağlı. Ama ben olsam uygun fiyata bir tane bulundururdum işyerimde. Olmazsa olmaz elektronikçi için.
 
Valla ne olursa tamir için uğraş vereceğim.Inverter gaz altı kaynak makineleri ve oto ecu lar diye düşünüyorum.100 mhz aşağısı olan osiloskop fazla iş görmez diyorlar bi videoda denk geldi ne dersiniz abiler.Birde idare eder derseniz sebebi ve hangi osiloskop
 
Rigol yada owon iş görür. Tamir için 100 mhz altı olur sonuçta tasarım yapmayacaksınız
 
Osiloskop, elektrik gerilimindeki zamana bağlı olan değişimleri görebilmemizi sağlayan bir ölçüm cihazıdır. Normal koşullarda elektrik gerilimini ölçmek için voltmetre kullanıldığını biliyoruz. Voltmetre, bize sadece devredeki gerilimin büyüklüğünü ve yönünü sayısal olarak gösterebilecektir. Osiloskop ise gerilimin zamana bağlı olarak değişimini iki eksenli bir grafik olarak anlaması daha kolay bir şekilde sunar.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst