Ortak proje geliştirme (atc tool adapter)

ankis

Katılımcı Üye
Katılım
15 Nis 2011
Mesajlar
376
Puanları
56
Uzun zamandır normal spindle ı atc ye çevirecek bir adaptör bağlantısı bakıyorum internette, var yapmışlar da ;lakin yaygın bir satış olmadığı gibi o parçayı almakda bir atc spindle parasına geliyor... Sitemizde gayet başarılı arkadaşlar var makinalarımız var geriye iyi bir tasarım yaparak bunu pratiğe dökmek prototipini yaparak geliştirmek kalıyor.Öncelikli olarak işin tasarımı kısmında fikri olan arkadaslar tasarımlarımızı yapıp işleyiş mekanizmalarını geliştirelim.
benim tasarımdaki önerim : bir vakum pompası kullanarak collete takılı kesici ucu spindle daki aparata emme ( vakum) uygulayarak almasını sağlamak.Bunun için spindle ın ucuna bir ara mekanizmalı parça geliştirmek. Kompresörleri biliyorsunuz hortumun ucundaki parça kompresördeki yuvaya bastırılınca yerinden çıkmadan orada durmakta çıkartırkende dıştaki bileziği ileri ittirerek yerinden çıkması sağlanmakta.İlk aşamalı tasarım elle değiştirmeli olabilir çünkü kontrol kartı gibi ileri aşamalı bir çalışma gerektirmeyecek; lakin elle bile değiştirsek normal atc olmayan spindle da uç değiştirmek sıfırlama yapmak tekrarı olan işlerde insanı bezdirmekte .... ben bezdim çoktan :)

varmısınız tasarım yapmaya?
 
Aslında düşünmedim değil atc işini hatta kabaca tasarlamıştım bile. Şimdi mevcut kullandığımız spindeli motor olarak düşüneceğiz ve yeni bir otomatik takım değiştirmeli bir spindel yapacaz. Kayış kasnakla tahrik edeceğiz ve yeni spindelin üstünde bir pnömatik piston olacakkayışta 1-2 kasnak ayarladık mı bizim spindelin devri yarıya iner gücü 2 katına çıkar. Tek etkili bir selenoid valf ve sağlam bir kalıp yayı kullandınmı harika olur. Bir ara tasarlayayım kabaca resmini atayım
 
Biri yapsa ben de yaparım. Lakin işin çoğu dışarıda tornada yaptırılacak. Dolayısıyla ne yapılacak ne alınacak vakıf olmak lazım. @Suat_Korkmaz gibi sulu vs ile uğraşamayız. Şöyle kare vs bir şey olsa direk CNC'de yapılır. Da içerideki rulmanlar, aldığı hazır parçalar hakkında bilgilendirme gerekli.

 
Bu adam iş milini satın almış galiba. Dışarda yaptırılacak bir şey değil bu. Günler hatta haftalar sürebilir.
 
Benim uçları yaptırdığım yerin bir tanıdığı varmış. Kendisi uygun fiyatlı ATC yapıyormuş. Alıcı varsa +kendim bir soracağım.
 
Evet, adamın aşağıdaki videosunun açıklamasında planları satın aldığını ve yaptığını yazmış ama milin yapımına dair bir videosu yok. Neyse, mevzubahis değil zaten.

 
Benim uçları yaptırdığım yerin bir tanıdığı varmış. Kendisi uygun fiyatlı ATC yapıyormuş. Alıcı varsa +kendim bir soracağım.

Nasıl bir şey yapıyormuş ölçü resim teknik bilgi topla ona göre düşünülür. Hangi malzemeden yapıyormuş parçaları
 
Geçen gün uzun uzun yazdım ama gönderemeden silinmiş.
Son zamanlarda açılan fikir paylaşımları çok faydalı olacak gibi, sonuca ulaşmasa da farklı fikirlere faydası oluyor. bkz:vakum tabla pnömatiği
Atc yapmak cnc yapmaktan zor çoğu zaman.

Kötümserci geldi hanıım :oops:

Videolarda da hiç öyle 4 tahtayla şöyle 2-3 uçlu basit birşey yapan da yok gibi.
 
göz.gif

Hİmm.. Bi çay aliim,, geliyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,120
Mesajlar
915,176
Kullanıcılar
449,825
Son üye
yasargokdemir

Yeni konular

Geri
Üst