Ortak proje geliştirme (atc tool adapter)

ATC adaptorunun ilk parca kesimi tamamlandı, şimdi içine m25 1,5 mm diş açmaya geldi, onuda sanırım 1 saat sonra yuklemeye başlarım.

bu aşamaya gelmek kolay olmadı doğrusu, parcayı mengeneye sabitlemek için alüden dış çap 'a göre kavrama adaptoru kesmem gerekti, bu sorunu hallettikden sonrada edge finder olayını halletmem gerekiyordu... bunun içinde mach3 un limit siwitch ayarlarını aktif haline getirip pin ayarını estop ile birleştirdim ardından 4mm lik prinç çubuğu makaron ile yalıtıp kesici uc a taktım ve 30 mm lık parçanın dış çaplarına f6 ile temas ettirip değdiği noktalardan merkezi noktayı bularak kesime başladım.

parca üzerinde son kontrollerimi yapıp diş açmaya gececeğim artık, küçük çaplı deliğede gaz borusu dişi açacağım
7. RESIM.jpg


Diş çekme ve videosu yarına kaldı artık, çinden takım halinde aldığım er20 8mm gövde tutma aparatı yerine 9mm govde koymus çekik gözlü çinliler..aparatı yarın ostimden alacağım artık... diş çekmeden evvel chamfer çekilmiş son görüntüyu atayım bari

geriye atc için pull studd kesimi kalıyor bişe kalmamış ya :) ...
 

Ekli dosyalar

  • 9. resim.jpg
    9. resim.jpg
    192.8 KB · Görüntüleme: 28
  • 10. RESİM.jpg
    10. RESİM.jpg
    339.6 KB · Görüntüleme: 29
Moderatör tarafında düzenlendi:
nihayet diş de çektim adaptöre... önce bir kac resim atayım ardından videoları atarım...
11.RESİM.jpg
12.RESİM.jpg



2. resimdeki kesici ucu adaptöre denemek için taktım ;lakin çok sıkı olmuş bu yuzden 0.25mm kadar adaptoru genişletip tekrar diş çekme işini yapacağım... şu an itibari ile yaptığım iş çok hoşuma gitti ;
sistemin tüm kesimleri bitip çalıştırdığımda beğenmeyen kalmıyacak ...


 
Son düzenleme:
açıkçası sistemi çok anlamadım ama güzel gidiyor :) En azından deniyorsun öğreniyorsun :)
 
açıkçası sistemi çok anlamadım ama güzel gidiyor :) En azından deniyorsun öğreniyorsun :)

Pullstudd adaptörünü kesip sistemi birleştirdiğimde video'sunu atacağım, cok basit olduğu ozaman daha iyi anlaşılacaktır.
 
Evet arkadaslar nihayet hareketli bir görsel ekliyorum.
hareket kodlarını elle yazdım, spindle f15 ile takımı alıyor f150 ile yukarı çıkıyor ve takım değiştirme bölümüne gidip f15 ile inerek takımı bırakıyor. bu F değerlerini çok hızlı değerlere çıkartmak mümkün ilk deneme olduğu için yavaş değerler kullandım. pull stud kesimine henuz başlamadım, videoda aldığı ve bıraktığı parça pullstud ın muadili ve ucundada kesici uç olacak... tüm kesimler bitse bile sistemi bnm makinada hemen kullanamayacağım ; çünkü bnm z 70 mm cıkabiliyor çıkmam gereken z değeri 170-200 mm yi bulaçak ve köprüde ufak değişiklikler de gerekiyor.
youtube daki sayfayada yorum eklemenizi rica edeceğim sizlerden..
umarım sistem'i beğenirsiniz.


 
Son düzenleme:
eline sağlık tam sistemi de kısa sürede görürüz inşallah
 
Takım zırbırtısını nasıl tutuyo nasıl bırakıyo onu anlamadım. Birde çok yavaş F değeri olunca biley anlaşılmamış açıkası :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,551
Kullanıcılar
449,915
Son üye
eylulllll33

Yeni konular

Geri
Üst