Orijinal Siemens Sigortalar Atmıyor!

Öncelikle teşekkür ederim. Kontrolkalemi Türkiye nin en büyük mesleki paylaşım platformu. Bu sitede bugüne kadar yüzbinlerce deneyim , bilgi paylaşımı yapılmış. Bunların içinde Marka isimleri geçen ve markaların kötülendiği Onlarca konuda var. Amaç bilgi ve deneyim paylaşımı yaparak kullanıcıların bilinçlendirilmesi ve kişilerin mesleki açıdan gelişimidir. Benim yapmak istediğimde buna katkıda bulunmaktan başka birşey değildir.
Eğer ben yanılıyorsam ve yanlış bilgiye sahipsem veya yaptığım incelemeler ulaştığım sonuç benim bilgisizliğimden veya yanılmamdan kaynaklanıyor ise bir SIEMENS yetkilisi konumun altına bunun yanlış olduğunu teknik veriler ve testler ile açıklayabilir. Bu şekilde markasının sigortalarınında güvenilirliğini ispatlamış olur.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Ben Siemens teknik servisini dün aradım ve öğleden sonra bana dönüş yaptılar. Teknik servisten biri bağlandı ve durumu anlattım. Hatta bunun üzerinde durmalarını araştırılmasını istedim ama telefondaki şahıs gayet umursamaz bir şekilde böyle haberlere rağmet etmememi ve elimdeki sigortaları kullanmamı söyledi. Bende herhalde siz küçük sorunlarla ilgilenmiyorsunuz dedim. Bu şekilde davranmanıza anlam veremedim dedim. Siemens büyük bir firma gibilerinden gayet rahat ve karşısındaki insanı gale almayan konuşmalar sergiledi. Bende sözü fazla uzatmak istemedim. Hatta Kontrolkalemi sitesine biri girip yalan haber yapıyor olabilir diye bir şeyler söyleyince bende, işten anlayan elektrik teknisyenleri, mühendisleri olduğunu söyledim. Baktım aramakla hata etmişim. Aradığım için teşekkür etti ama bu teşekkür alaylı bir şekildeydi. Ben bundan sonra siemens ürünlerini almayacağım.

Aramanız sonuç vermiş:D Konu kaldırılmıştı online olan site yetkililerine sebebini sordum. Aksi nickli site yöneticisi (adınızı bilmediğim için bey hitabı kullanamıyorum) Açtığım konu bir firma aleyhine olduğu için herhangi bir kanuni sorun teşkil eder mi diye araştırılmak üzere kaldırıldığını söyledi. Tekrar geri yüklendi teşekkür ederim..
 
siemensin savunucusu değilim ama yaptığım uyğulamalarda [vinç uyğulamalarında] ani kontak değişimlerinde schenıder olsun,diğer ürünler olsun siemens kadar dayanıklısını görmedim.kontaktör bazında diyorum sadece,ama siğortalarında olsun ray klemenslerinde olsun raya temas eden yerinden patladığına çok şahit oldum bu konuda zayıflar!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Arkadaşlar bu sigortlar taklit olmasın sakın bir elektrikçi arakadaşım simens ürünlerinin piyasada çok taklidi olduğunu hatta toptancı satıcıların bile bunu farketmekde oldukça zorlandığını söyledi
 
Arkadaşlar bu sigortlar taklit olmasın sakın bir elektrikçi arakadaşım simens ürünlerinin piyasada çok taklidi olduğunu hatta toptancı satıcıların bile bunu farketmekde oldukça zorlandığını söyledi
Santral A.Ş taklit satıyorsa olabilir.
 
merhaba;
Benim gözümde artılar ve eksiler:

Siemens marka sigortalar piyasada 40% oranında dolaşmaktadır. Siemens alçak gerilim dağıtım gurubuna yeni ve yavaş yavaş önem vermeye başladı. Markette bakkalda satılmak hem büyük bir çaba işi hemde bir o kadar dezavantaj. Şuan Siemens marka birebir kopya çakma kompakt şalterler ufaktan piyasaya çıkmaya başladı.

Fiyat-performans eğrisi bazında sigortalar yönüyle üst sırada bulunan Legrand. Ancak altyapı gelişimlerinde sigorta için Siemens gibi geç harekete geçiyor. Fakat fiyat-performans eğirisine sahip en iyi marka.

Schneider (Merlin Gerin) ürünü sigortalar Acti9, bence kalite bazında en iyisi. Fiyat-performans için göreceli olarak biraz pahalı. Ancak bana göre sigorta kavramında en iyisi bu. Özellikle Acti9 kataloğu için web adresi veya elektrik firmalarından isteyebilirsiniz. Sigortalar üzerinde en çok altyapısı hızlı olan marka.

ABB - son 2 yıl süre zarfında yaşadıkları sorunlar ve sistem değişiklikleri ile yeni yeni hareketlenmeye başlıyorlar. sigorta olarak fiyat-performans için legrand ile aynı benim fikrim.

Viko markası yeni bir sigorta üretimi girişiminde bulundu, ancak bahsi geçen normlardan biraz uzak. Kesme kapasitesi olarak uygun durumda değil. yapılan testler sonucunda bu durum var.

Chint, son 1 yıl içinde piyasaya girdi, yeni personel ve kampanyalarını duyuyoruz, Made in China yazısı biraz ürkütücü. Ancak ürünü hiç denemedim ve kalite durumu hakkında yorum yapmayacağım. Şunuda belirtmekte fayda var, alt kullanıcı gurubuna hitab eden bu marka Schneider Electriğin satın aldığı Delixi marka ile dünyanın çok otomat-şalter üreten firmalarından biri.

En ağır şartlara dayanan (özellikle endüstri ve toz-nem yoğunluğunun yüksek olduğu yerler) için schneider ve siemens öneririm.
orta-üst kullanım olarak, domae,legrand-abb tercihim.

[fikirlerim kişiseldir.]
 
Sıemes en güvendiğim markalardan biriydi.Bir panoda karşılaştığım trifaze 32 A bir-iki otomatın birkaçkez patlaması arkadaşın bu yazısıyla beni iyice tereddüt içinde bıraktı. Acaba kullandığım ürünler gerçekten çakmamı yoksa siemens gerçekten dandikmi ? ? ? ? Bu otomatlar neden patlıyor ? ? ?
 
Arkadaşlar çok üzücü ama piyasada ciddi derecede sahte siemens ürünü dolaşmakta, ürünleri aldığımız firmadaki satış sorumlusu arkadaşla sohbet ederken kendilerine sahte siemens ürün satmak için gelenlerin olduğunu söylediler bu durumu tabiki hoş karşılamamışlar ciddi ciddi yaka paça dışarı atmışlar. Bilesiniz ki Kaliteli olmayan hiçbir ürünün çakmasını kimse yapmaz.
 
Arkadaşlar merhaba.Bu konuda aklıma tek gelen şey bu sigortaların taklidinin yapılarak piyasaya sürülmüş olabilmesi.Çinliler bu işleri çok iyi bir şekilde gerçekleştiriyor.Siemens gibi dev bir firma bu kadar kötü özelliklere sahip bir sigorta üretemez kanaatindeyim.
 
1990'lı yılların sonlarında otomatik sigortalar IEC standatlarına göre sınıflandırıldılar.Daha önce ki yıllarda L tipi(hızlı açan) ve G tipi(gecikmeli) sigortalar bulunuyordu.

Bunların yerine;

B tipi(çok hızlı) sigorta :IEC standartlarına göre üzerinde yazan nominal akımın 5 katında anı açma yapması gerekiyor. Yani üzerinde 10A yazıyorsa akım 50A olaştığında ani açma yapar.Kullanım yerleri olarak aydınlatma sistemleri.
U tipi( hızlı) sigorta :IEC standartlarına göre üzerinde yazan nominal akımın 8 katında anı açma yapması gerekiyor. Yani üzerinde 10A yazıyorsa akım 80A olaştığında ani açma yapar.Kullanım yerleri olarak aydınlatma sistemleri üzellikle flürasan lambalar.
C tipi( yavaş) sigorta :IEC standartlarına göre üzerinde yazan nominal akımın 10 katında anı açma yapması gerekiyor. Yani üzerinde 10A yazıyorsa akım 100A olaştığında ani açma yapar.
D tipi( çok yavaş) sigorta :IEC standartlarına göre üzerinde yazan nominal akımın 15 katında anı açma yapması gerekiyor. Yani üzerinde 10A yazıyorsa akım 150A olaştığında ani açma yapar.Kullanım yerleri motorlar. Piyasada bu sigortalar çok pahalı olduğundan motorlar için kullanılmaz genellikle bunun yerine C tipi sigortalar tercih edilir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,943
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst