Oransal ısı kontrolü

enda etc7420 al bitane pid kontrolünü etkinleştir kullan veya eliar tbb100 de olur ama daha pahlıdır
evet dediğiniz gibi piyasada bu işi yapan pid kontrolörler var ama biz bu prosesi plc ile gerçekleştirmek istiyoruz.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
delta plc ilede olur bir adet pt100 modülü alırsın tabi dvp14ss2 cpu ile berber ekranda gerekecek ufak bir dop panel alırsın programı yazıp dijital çıkışa bağladığın kontaktör yardımıyla resitansı çalıştırırsın ekran olmasının iyi yönü diyelim 60 dereceye ısıtacaksın bunu nekadar sürede yapacağınıda girersin ekrandan olay biter
program örnetleri için deltaotomasyon.com adresine gir herşey var
 
delta plc yi programlamak için ladder dilini bilmemiz yeterli mi bu istedigimiz fonksiyonlari yapabilmek için yeterli değilse hangi dilleri bilmemiz gerekiyor?
 
Ben ardino ile pid kontrol kullanılarak 12 volt dc bilgisayar faninin devirini sabit tutmuştum ucuz bir çözüm olarak olabilir ama geliştirmesi gerekir selamlar

Sent from my ASUS_T00I using KontrolKalemi Forumu mobile app
 
Anlaşılan konuyu ve yazdigim soruyu dikkatli okumamışsınız verdiğiniz cevapla sorduğum soru arasinda bir bağlanti bulamadim.:)
 
delta plc yi programlamak için ladder dilini bilmemiz yeterli mi bu istedigimiz fonksiyonlari yapabilmek için yeterli değilse hangi dilleri bilmemiz gerekiyor?
evet ladder bilmeniz yeterli fakat pid ve sıcaklık okuma fonksiyonları için deltanın forumundan örnekleri inceleyebilirsiniz
 
SSR olmadan da AEG nin TYRO-A serisi veya JUMO nun JUMO TYA 202 oransal kontrol SCR üniteleri ile herbir ünite 3 adet resiztansı PID analog çıkışıyla sürebilirsiniz, bir fırın uygulamasında (230 Derece) infrared rezistansları bu yöntemle çok hassas bir şekilde sürdük.
Bu yöntemin SSR den farkı, SRR sürekli ON-OFF yaparken, oransal kontroller kısıp açma şeklinde yüke elektrik enerjisi gönderdiğinden rezistansların ömrünü uzatıyor.
 
Son düzenleme:
Merhaba herkese,
Satın almak için yüklediğim dosyalardaki gibi çalışan bir SSR arıyoruz.
Konuda belirttiğimiz projeye uygun olması gerekiyor,ne kadar düşük çalışma gerilimi olursa o kadar iyi oluyor sanırım,tam bilgim yok.
Uygun ürün bulmakta gerçekten zorluk çekiyoruz.
Yardımcı olursanız sevinirim.
 

Ekli dosyalar

  • proportional_SSR.pdf
    791.7 KB · Görüntüleme: 21
  • proportional_SSR1.pdf
    921.9 KB · Görüntüleme: 16

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,314
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst