Optimum Tu 2004 V

Tornayı mı götüreceksin?
 
Birkaç ustanın kontrol edip, sürücü kartta herhengi bir sorun tesbit edememesine rağmen Torna bir türlü çalışmadı. Bizde buna benzer 2Kw lik bir dimmer + ac akımı dc akıma dönüştüren 35 volt bir role + motor yönünü ters düz çeviren bir anahtar kullanarak motoru çalıştırdık, Biraz önce tekrar bağlantılarını yaptım, Gayet güzel çalışıyor. Bir fırsat bulduğumda potansiye metre için 1 adaptör ayarlayıp potansiyemetreyide çalıştıracağım. Dimmer ısınma yaparsa arkasına küçük bir fan bağlamayı düşünüyorum. Sözün kısası Ustanın emeği dahil 150 ₺ para verdim. Malzemeler 50 ₺ yi geçmemiştir. Komple kart değişmiş oldu. 500 euro istedikleri orjinal kartla 50 ₺ lik bu kart arasında ne fark var bunuda zaman gösterecek :D
 

Ekli dosyalar

  • 614CCoQfFWL._SX355_.jpg
    614CCoQfFWL._SX355_.jpg
    17.1 KB · Görüntüleme: 22
Benim devrelerde hafifden ısınmalar var.:eek:
1- Motor 220dcv değilmiydi?
2- Pot giriş çıkışında 12v yazıyor motorun max. hızı ne oldu?
3- Şoncacıh meret 500 herroluk kartın işini nasıl görecek? ( Zamanı biraz hızlandırsana)
 
@window_s evet, o motor DC. AC dimmer dan çıkan gerilimi DC'ye çevirip motoru çalıştırmışlar.
Eklenti temsili olmasın? 12v yazıyor?

Benim bildiğim kadarıyla, tornanın orjinal sürücüsünün fotoğraflarına bakınca SCR tipinde olduğunu anlıyorum (PWM sürücülerde 1 veya 3 tane soba borusu gibi kapasitör oluyor. Bunda olmadığı için SCR diyorum). Bu kartlar düşük voltajda azami tork elde etmek için kullanılır. AC dimmer ise sadece voltajı arttırıp azaltmaya yarıyor. Yani çıkış frekansı sabit ama voltajı değişken.
 
Paylaştığım resim temsili resimdi. Aynen bu dimmerin 2 Kw olanı takıldı. Ac akımı dc akıma çeviren 35 voltluk bir zımbırtı takıldı. basit 4 ayaklı role tarzı bir şey. 220 volt Şebeke elektriği bu roleye takılıyor, buradan dc akım olarak karta gidiyor. Potansiyemetreyi henüz çalıştırmadım ama, göz alışkanlığı devir baya yükseldi. Sanırım motor üzerinde yazan 5600 rpm yi aynen aktarıyor. Tork gayet güzel, 0,3-0,5 mm pasolarda motorda yavaşlama görünmüyor. Şuan için her şey yolunda görünüyor. Motor üzerinde yazılan değerler
Tape : 230 v.dc Volt
600 w
5600 rpm
Kullanılan adaptörler yukarda bahsettiğim gibi 25-30 ₺ lik 2 kw dimmer, 1 role, ters-düz çalıştırmak için 1 adet anahtar, makina üzerinde gelen akımı sabitleyen 1 adet trafo. Diğer makina içindeki tüm kablo, kart, role v.s ne varsa söküldü. Şuan sıkıntısız çalışıyor.

Makine arıza verdiğinde bende mantık olarak aynı şeyin olabileceğini, bu işi görebilecek bir kart oluşturulabileceğini düşünüyor, bu yönde tavsiyeler bekliyordum elektronikçi arkadaşlardan. Elektronik bilgim olmadığı için olur yada olmazlığı hakkında bir fikir yürütemiyordum. Kartı tamir eden arkadaşa bunu söyleyince önce olmaz, sonrasında neden olmasın şöyle olursa olabilir gibi fikirler gelişti. Bu sonuca ulaşıldı.
 
Son düzenleme:
Üstteki 2 açıklama sigortalar yanmadan yetişti.
-Resmin temsili olacağını düşünmemiştim.
-Tas tamam kullanılan elemanların görsellerini eklesekmi acaba, 500 herro'luk arızayı 150 kaaat'a bitiren CAN'ları bilmek, görmek, yakinen tanımak isteyen arkadaşlar olabilir.
 
Üstteki 2 açıklama sigortalar yanmadan yetişti.
-Resmin temsili olacağını düşünmemiştim.
-Tas tamam kullanılan elemanların görsellerini eklesekmi acaba, 500 herro'luk arızayı 150 kaaat'a bitiren CAN'ları bilmek, görmek, yakinen tanımak isteyen arkadaşlar olabilir.
Makineyi toplamadan önce resim çekmek aklıma gelmedi. Çalışıp çalışmayacağı teredütü ile topladım. Topladıktan sonra şalteri açmak için en az 1 saat kontrol edip düşündüm. Bu sistemi ilk paylaştığımda resmin temsili olduğunu belirtmiştim. İnternetten bulup paylaştığım bir resim. Ama %95 buna benzeyen bir dimmer. Üzerinde 2kw yazıyor. Konya sokakta araştırma yapıldığında bulunabilir. Kartı toplayan arkadaş. Mesajda paylaştığım Radar Elektronik diye bir atölye. Konya sokağa Bentderesi tarafından girdiğinizde İddia bayisi arkasındaki binanın alt katında . Adem isminde 55-60 lı yaşlarda bir arkadaş. Teli : 0535 646 8828
Makineyi dağıtıp resim çekmek isterdim ama, toplarken uzun kablo bırakmamak için minimum ölçülerde kesip lehimleyerek topladım. Makina içine aynı sistemden 15-20 tane daha kurabilecek boşluk kaldı :D Toz ve talaştan korumak için tüm bağlantıları izole ettim. Isı ile çeken kablo kanalları ile.
 
2kw dimmer bende var. gittigidiyor'dan almıştım galiba. İlk router'ımın kalıpçı freze motoru için kullanmıştım.
 
2kw dimmer bende var. gittigidiyor'dan almıştım galiba. İlk router'ımın kalıpçı freze motoru için kullanmıştım.
şebeke lektriği ile bu dimerin arasına 4 adet kablo bağlama ucu olan, görevi ac akımı dc akıma çevirmek olan 35 voltluk bir parça bağlandı. Buda çok küçük. 3x3x0,5 cm gibi düz basit kare bir parça, Yön değiştirmek için yine basit bir anahtar.
Dimerde sadece 2 adet giriş var. Bahsettiğim kare parçadan gelen kablo uçları giriyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,224
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst